Kick-off Energy Challenges Fryslân

Kick-off Energy Challenges Fryslân
  • 13:00  - 15:00
  • Heerenveen
  • Trinitas Heerenveen, Heerenveen

De eerste editie van de Energy Challenges Fryslân start met een knallende Kick-off op vrijdag 23 januari in Heerenveen! Hét startschot voor de campagne waar 23 teams uit Friesland aan mee gaan doen. Tijdens deze middag maken de teams op een spetterende wijze kennis met de thema’s water en energie en zal de opzet van het project worden uitgelegd.

Wat zijn de Energy Challenges?
De Energy Challenges dagen scholieren uit slim met energie om te gaan! De teams ontwerpen campagnes met als doel het ontketenen van enthousiasme over energie, het vergroten van kennis over energie, en het realiseren van besparingen in de school. De Energy Challenges zet scholieren achter het stuur voor het bereiken van hun omgeving. Dit zal effect hebben op de school maar ook voorbij de school.

In Nederland geven scholen jaarlijks €700 miljoen euro uit aan energie. Een besparing van 15% levert al snel zo'n €100 miljoen euro of meer op! Op de meeste scholen is een besparing van tien á twintig procent binnen handbereik, zonder grote investeringen of renovaties. In tijden van bezuinigingen en de hand op de knip is besparen in het onderwijs cruciaal. Naast technische aanpassingen is vooral het gedrag van leerlingen en docenten de sleutel tot slimmer energieverbruik. De campagnes en de technische ondersteuning samen leiden tot bewustwording maar ook kostenbesparing op korte en lange termijn.

Voor meer informatie zie www.energychallenges.nl/friesland-2014-2015/.