IDEA SYMPOSIUM 23|5|17: ONDERNEEM IN DUURZAAMHEID

georganiseerd door IDEA, Inholland, Energy Valley, ECN, Gemeente Alkmaar, Provincie Noord-Holland, Teamwork Technology, Ontwikkelingsbedrijf NHN, ENGIE
IDEA SYMPOSIUM 23|5|17: ONDERNEEM IN DUURZAAMHEID
  • 13:00  - 16:30
  • Hogeschool Inholland Alkmaar

Hij noemt zichzelf een “fossiel in duurzame energie”. Wetenschapper, succesvol ondernemer en ooit de 1e aanbieder van groene energie. Sinds 2015 Program Director Smart Energy bij de accelerator Rockstart; Freerk Bisschop.

Op 23 mei is het 3e symposium van IDEA. Hét netwerkevent in Noord-Holland voor iedereen die gelooft en onderneemt in duurzame energie-oplossingen. De kracht van IDEA zit in haar sterke netwerk en partners. Met veel kennis en kunde maken ze samen van een idee een marktrijp product. Juist dat begin is zo moeilijk. En precies daar zit de rol van de incubator; het samenbrengen van technische kennis, ervaring en expertise vanuit verschillende invalshoeken. Dan bereikt een idee de start-up fase. 

Van IDEA naar ROCKSTART

Hoe mooi is het dan om als start-up door te stromen naar de Smart Energy Accelerator Rockstart? Daar worden start-ups klaargestoomd om snel te groeien. Freerk Bisschop gaat ons zijn visie geven op hoe hij denkt dat er rendement uit duurzaamheid is te behalen. Hij ziet daarbij duidelijk zijn rol als verbinder. Niet alleen om de startups te verbinden met bestaande bedrijven, maar ook om de grote massa in beweging te brengen. Dan kun je technologie naar de markt brengen en sociale impact teweeg brengen.  

“Toekomst ligt bij startups met raakvlakken tussen internet- en energietechnologie.”

Want volgens Bisschop zit de echte innovatie in het slim gebruik maken van nieuwe internet technologie. “Energie moet makkelijk toegankelijk zijn.” Duurzame technologie-oplossingen zijn er al; hoe ga je het snel, gemakkelijk en slim naar een grote groep gebruikers brengen?

Voor meer informatie en het programma: https://idea-nhn.nl/agenda/symposium-idea-onderneem-in-duurzaamheid/

Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Interreg North Sea Region.