Finale Energy Challenges Groningen

Finale Energy Challenges Groningen

Het challengesjaar 2014-2015 zal knallend ten einde komen tijdens de finale op 19 juni 2015 in Groningen! Die dag zullen de Energizers van alle deelnemende scholen hun campagne presenteren en zal er een winnaar worden gekozen!

Wat zijn de Energy Challenges?
De Energy Challenges dagen scholieren uit slim met energie om te gaan! De teams ontwerpen campagnes met als doel het ontketenen van enthousiasme over energie, het vergroten van kennis over energie, en het realiseren van besparingen in de school. De Energy Challenges zet scholieren achter het stuur voor het bereiken van hun omgeving. Dit zal effect hebben op de school maar ook voorbij de school.

In Nederland geven scholen jaarlijks €700 miljoen euro uit aan energie. Een besparing van 15% levert al snel zo'n €100 miljoen euro of meer op! Op de meeste scholen is een besparing van tien á twintig procent binnen handbereik, zonder grote investeringen of renovaties. In tijden van bezuinigingen en de hand op de knip is besparen in het onderwijs cruciaal. Naast technische aanpassingen is vooral het gedrag van leerlingen en docenten de sleutel tot slimmer energieverbruik. De campagnes en de technische ondersteuning samen leiden tot bewustwording maar ook kostenbesparing op korte en lange termijn.

Voor meer informatie zie www.energychallenges.nl/groningen-2014-2015/.