European Biogas Association (EBA)

European Biogas Association (EBA)
  • 14:00  - 17:00
  • Zeeweg 52
    Egmond aan Zee
  • Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee

Na een succesvolle eerste conferentie in 2012 in Bratislava (Slowakije) zal Nederland dit jaar gastland zijn voor de tweede editie van de European Biogas Association (EBA). Energy Valley en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn co-host van het evenement. Het programma van de 2e biogas conferentie omvat een breed scala aan onderwerpen, van productie tot gebruik van biogas, inclusief beleidsaspecten. Het evenement biedt volop ruimte om te netwerken met vertegenwoordigers uit research, de industrie en productie.

Van Oost naar West
“Omdat we de 1e editie in Oost-Europa georganiseerd hebben, hebben we nu gekozen voor een West-Europees biogas land. De onderwerpen zijn afgestemd op de interesses binnen het gastland. Er zijn parallelle sessies over biomethaan productie en gebruik, maar ook over grensoverschrijdende zaken. Nieuwe bevindingen over gewassen en voorbehandeling en over het gebruik en de upgrade van digestaat omlijsten het biogas evenement”, aldus EBA voorzitter Arthur Wellinger.

Studiereis
Wellinger is enthousiast over de bijdrage van Energy Valley en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: “Hun inzet helpt ons om het evenement te verbreden en te versterken en zo de technologie in Nederland verder te promoten. Aansluitend aan de tweedaagse conferentie is er een studiereis met bezoeken aan een aantal biogasinstallaties rond Amsterdam. Deze maken gebruik van de verschillende technologieën die eerder tijdens de lezingen aan bod komen.”

Netwerken
Feedback van deelnemers aan de 2012 conferentie laat zien dat zij vooral veel waarde hechten aan de uitstekende netwerkmogelijkheden. Jan Stambasky, voorzitter van de organisatiecommissie: ‘Ook dit keer willen we informele contacten stimuleren en aanmoedigen. Er komt een expositie en een postersessie. We nodigen niet alleen vertegenwoordigers van bedrijven, maar ook universiteiten, onderzoeksinstituten en studenten van harte uit om deel te nemen.”

Deelnemen
Wie vroeg registreert (tot 1 mei) betaalt € 390, na deze datum kost deelname aan de conferentie € 450 exclusief btw. Dit is inclusief het conferentiediner, lunch en drankjes tijdens de pauzes. Voor studenten en leden van de EBA Company Advisory Council geldt een gereduceerd tarief. Meer informatie over de locatie, postermogelijkheden en inschrijven is te vinden op www.biogasconference.eu.

European Biogas Association
European Biogas Association aisbl (EBA) is op 3 februari 2009 opgericht als een Belgische non-profit organisatie. Het doel is het promoten van de productie en het gebruik van biogas in Europa. De EBA bestaat momenteel uit landelijke biogasverenigingen, instituten en bedrijven uit 24 landen in heel Europa. EBA verenigt een groot aantal zeer ervaren Europese biogas experts. De hoog gekwalificeerde stafmedewerkers kunnen beleidsadvies, kennis en informatie verstrekken om zo gunstige wetgeving en randvoorwaarden rondom biogas te bevorderen.

Voor meer informatie zie http://www.biogasconference.eu/