Design thinking voor Startups in energiebranche: "Don't analyze, act!"

Design thinking voor Startups in energiebranche: "Don't analyze, act!"
  • 16:00  - 20:00
  • Zernikelaan 17
    Groningen
  • EnTranCe, Groningen

Design thinking voor Startups in energiebranche: "Don't analyze, act!"

Op dinsdag 13 januari vindt er een workshop "design thinking" plaats bij EnTranCe. Deze workshop richt zich op het versnellen van het innovatieproces, en is speciaal bedoeld voor startups in de energiesector.

Design thinking is een methode voor innovatie gericht op actie: "Don't analyze, act!". Creativiteit en analytisch denken worden gecombineerd om zo sneller te innoveren. Hoe sneller we in deze snel veranderende wereld in staat zijn om te leren van ervaringen en problemen die we op onze weg tegenkomen, hoe effectiever we nieuwe producten en diensten kunnen ontwikkelen.

In design thinking is er geen tijd voor eindeloze planning. Het gaat er om vandaag te beginnen: van prototype, naar test en verbetering. De workshop introduceert de basis van deze methode, en de deelnemers leren om deze methode toe te passen.

Trainer René van Scheltinga geeft de workshop die van 16:00 tot 20:00 loopt (inclusief broodjes, soep en rondleiding EnTranCe). Gratis tickets zijn nog verkrijgbaar via de website van EnTranCe.

Deze workshop 'design thinking' wordt georganiseerd door Startup Fast Track. Vier van de vijf startups haalt het niet binnen de eerste vijf jaar, vaak als gevolg van een slechte business design of een gebrek aan kennis van techniek, financiën, marketing of risicomanagement. Startup Fast Track speelt een centrale rol in het helpen van Energie Startups met strategisch en hands on advies. Het ondersteunen van veelbelovende Energy Startups leidt tot economische groei, meer concurrentievermogen en groeiende werkgelegenheid voor de gehele branche. Startup Fast Track is een activiteit van de Energy Academy Europe.

Voor meer informatie en aanmelding zie de website van EnTranCe.