Bijeenkomst D.E.A.L.: misdaadkomedie over windmolenindustrie in Noordoost-Groningen

Bijeenkomst D.E.A.L.: misdaadkomedie over windmolenindustrie in Noordoost-Groningen
  • 15:00  - 17:00
  • Martinikerkhof 12
    Groningen
  • Provinciehuis Groningen, Groningen

De makers van D.E.A.L., een film over jongeren en techniek die zich afspeelt in Noordoost-Groningen en de Eemshaven, organiseren samen met Stichting Energy Valley en de Provincie Groningen op donderdag 11 december een D.E.A.L.-sessie in het Provinciehuis te Groningen. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De filmmakers geven een kijkje achter het scherm in het afgelopen enerverende en succesvolle jaar. U krijgt als gast de making-of en een videoreportage rondom de ontwikkelingen van D.E.A.L. in het onderwijs te zien. De plannen voor het vervolg komen natuurlijk ook aan de orde. Naast de makers zal onder andere ook gedeputeerde Yvonne van Mastrigt aan het woord komen. Verder is er de mogelijkheid om kennis te maken met andere partijen die participeren in het project.

D.E.A.L
Op 13 september 2013 startte in Noordoost-Groningen de opnames van de misdaadkomedie D.E.A.L. De korte film van ongeveer 30 minuten vertelt het verhaal van Tjalling Beukema, een lokale puber die met lood in de schoenen naar zijn eerste stagedag gaat. Hier treft hij de immer bekvechtende windmolenmonteurs Oscar en Riekus. Wanneer Tjalling, vanuit de top van een windmolen, een drugsbende ontmaskert die illegaal stroom tapt, ontpopt hij zich tot de grote held. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van grensverleggende techniek en het fraaie landschap van Noordoost-Groningen. Doel van de film is om jongeren enthousiast te maken voor een toekomst in de techniek.

Filmmakers
De film is een initiatief van filmmakers Drewes Wildeman en Fedde Hoekstra. Fedde Hoekstra (Leeuwarden, 1970) is sinds 1987 werkzaam in de Nederlandse filmwereld. Fedde werkte mee aan o.m. De boule de boule, De hel van ’63, Spijkerhoek en Boven Wotter. In het dagelijks leven is Drewes Wildeman (Delfzijl, 1970) projectmanager bij ConWad Services, een technisch fullservice-bedrijf werkzaam in de Eemshaven. Daarnaast speelde hij in diverse theater- en lokale tv producties waaronder o.a. De Vliegende Hollander, Herstel van de Toekomst, Een dag uit Duizend Dromen en De Rattenvanger van de Zijlen.

Aanmeldformulier D.E.A.L.-bijeenkomst