Zonnig ondernemen, een praktische aanpak

18 mei 2015

Voorafgaand aan de wedstrijd AZ - NAC Breda (3-2) van zondag 10 mei vond in het AFAS Stadion de themabijeenkomst ‘Zonnig ondernemen, een praktische aanpak’ plaats. Een terugblik op deze door Sunprojects, het AZ Green Team en AZ georganiseerde bijeenkomst.

Zonnig ondernemen, een praktische aanpak
Zelf je energie opwekken middels zonnepanelen en verduurzamen van je activiteiten wordt een steeds belangrijker onderdeel van ondernemen. Deze techniek, die zich samen met de verschillende stimuleringsprogramma’s vanuit de overheid heeft bewezen, zorgt ervoor dat investeren in zonnepanelen zeker rendabel is.

Hoe pak je dat dan aan?
Hans Lambrechts (Sunprojects), Frank van Deth (Sportstroom) en Erik Zweers (Energie van Hollandsche Bodem) gaven in hun presentaties antwoorden op de vele vragen die bij ondernemers en school- en overheidsbestuurders leven: Hoe pak je dat dan aan? Waar start je mee en hoe zorg je ervoor dat het systeem technisch in orde is en financieel aantrekkelijk is over de levensduur van 25 jaar? De do’s en dont's van het leggen van een zonnepanelen-installatie op bijvoorbeeld een bedrijfsdak, grond of andere objecten werden in detail behandeld.

Conclusie is dat het voor sportverenigingen, vve’s, scholen, overheidsgebouwen, agrariërs, tuinbouwkassen, MKB, grote bedrijfsdaken en op water zeer interessant is om zonnepanelen te installeren. Dit wordt nog eens bevestigd door een recente publicatie van Rabobank.

Zonnepanelen AFAS Stadion
Jeroen Morsch, marketing manager van AZ, vertelde dat AZ in samenwerking met Sunprojects en Rabobank, de mogelijkheden onderzoeken om deze zomer 1000 zonnepanelen op het dak van de Molenaar-tribune te plaatsen. Dat past prima in de verduurzaming van een sportvereniging als AZ. Het zou ook een belangrijk signaal afgeven voor de vele amateursportverenigingen in Nederland om dit voorbeeld te volgen.

Bron: AZ Green Team

Nieuwsarchief