Zoek je een baan? Werk zat in de duurzame energiesector!

17 okt 2014

De duurzame energiesector is booming, qua werkaanbod dan. Tussen 2005 en 2013 steeg het aantal werknemers in de sector met 60 procent. En dat terwijl we in Nederland nog wel achterlopen als het om duurzaam geproduceerde energie gaat.

Sinds de crisis in 2008 daalde de werkgelegenheid in Nederland met drie procent, maar in de duurzame energiesector steeg het juist met 24 procent, schrijft de Volkskrant. De komende jaren blijft het percentage stijgen, is de verwachting in het rapport Nationale Energieverkenning 2014 (NEV). In het NEV-rapport analyseren vier gezaghebbende instanties, waaronder het CBS en het Ruimtelijk Planbureau (RPB), hoe het Nederlandse energiebeleid ervoor staat.

Tekort aan mensen

Uit het rapport blijkt dat Nederland er hard aan moet trekken. Nederland dreigt de doelstelling met duurzaam geproduceerde energie (14 procent in 2020) namelijk niet te halen. Er zijn dus mensen nodig om de productie van duurzame energie omhoog te krijgen. Vooral de kwakkelende bouwsector kan profiteren van dit tekort aan mensen, dat zegt Ton van Dril van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) tegen de Volkskrant.

Meer personeelsaanvragen

In de krant concludeert uitzendbureau Randstad ook dat er meer personeelsaanvragen binnenkomen op het gebied van duurzame energie, vooral voor de bouw van windmolenparken. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) zit het meeste duurzame werk in de energiebesparing, bijvoorbeeld in het installeren van isolatiemateriaal.

Bron: RTLNieuws

Nieuwsarchief