Woendag 25 maart kijkmiddag bij windpark Delfzijl Noord

17 mrt 2015

Op woensdag 25 maart is iedereen van harte welkom om tussen 13.00 en 16.30 uur te komen kijken naar de voortgang van de bouw van windpark Delfzijl Noord. Eneco verwacht dat op dat moment op de Pier van Oterdum drie windmolens volledig zijn opgebouwd en twee nog in aanbouw zijn. Het kijkje bij de bouw is op de Pier van Oterdum aan de Valgenweg te Delfzijl (havennummer 3650).

In en rond een speciale informatietent krijgen bezoekers een impressie van de bouw van het windpark; kunnen ze de techniek van dichtbij bekijken en zijn deskundigen aanwezig om uitleg te geven. De locatie aan de Valgenweg is bereikbaar per fiets en auto. Voor mensen die met de auto komen, is het mogelijk om op het bouwterrein te parkeren. Parkeerregelaars zijn aanwezig om de weg te wijzen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Windpark Delfzijl Noord komt te staan op de Schermdijk (14 windmolens) en de Pier van Oterdum (5 windmolens). Op de Schermdijk zijn inmiddels sommige molens al helemaal gebouwd, en staan de masten van de andere molens. De 19 windmolens zullen jaarlijks ruim 175 miljoen kWh leveren. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik op jaarbasis van ruim 50.000 huishoudens. Het windpark staat er voor een periode van ongeveer 20 jaar.

Eneco Tour
Laatste nieuws over Eneco: De Eneco Tour start in 2015 in Friesland met Elfstedentocht.

Bron: Eneco

Nieuwsarchief