Wie helpt Vindicat bij 40ste lustrum in teken van Circular Economy?

06 feb 2015

Dit jaar bestaat de Groningse studentenvereniging Vindicat 200 jaar en viert het zijn 40ste lustrum. De lustrumfeesten die het gaat organiseren zullen volledig in het teken staan van de circular economy, het economische systeem waarin grondstoffen maximaal worden hergebruikt en waar voor het gebruik en niet het bezit van producten betaald wordt. De oudste studentenvereniging van de stad zoekt bedrijven die kunnen helpen bij het realiseren van hun doelen.

Vindicat is van mening dat je moet veranderen om hetzelfde te blijven. Je kunt niet blijven voortbestaan met de waarden waarvoor je staat als je niet bereid bent om je aan te passen aan de constant veranderende omstandigheden. Om de komende tweehonderd jaar even succesvol te blijven als ze de afgelopen twee eeuwen zijn geweest, zijn zij van mening dat je moet overstappen van een wereld van VERbruik naar die van GEbruik.  
 
Om aan deze toekomstige wereld bij te dragen, geloven zij erin dat zij hierin zelf het voortouw moeten nemen. In samenwerking met de voorzitter van het Comité van Aanbeveling, Stef Kranendijk, zal het tweehonderdjarig bestaan van Vindicat in het teken staan van de ‘Circular Economy’. De vereniging streeft ernaar om de verscheidene lustrumevenementen, en met name het terrein waar deze zullen plaatsvinden, zo uitstootneutraal mogelijk te maken en de afvalstromen te minimaliseren.
 
De vereniging heeft haar vijf grootste afvalstromen geïdentificeerd, namelijk plastic, bouwstoffen, menselijke afvalstoffen, energie en voedsel.  Voor elk van deze afvalstromen zullen zij meerdere methodes toepassen om deze te reduceren en waar mogelijk hergebruiken. Bijvoorbeeld het gebruik van energieopwekkende danspodia, de verwerking van menselijke afvalstoffen naar mest en biologisch afbreekbare bekers en windmolens die voor het Lustrum stroom produceren.
 
Om deze doelen te realiseren is de hulp van bedrijven belangrijk. Kunt u of uw bedrijf Vindicat helpen neem dan contact op met Govert Röell via groell@lustrumvindicat.nl of  062 81 92 975.

Bron: Vindicat

Nieuwsarchief