Vruchtbaar bezoek Voorzitter Tweede Kamer aan Energy Academy Europe

03 okt 2014

Voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg heeft vrijdag 3 oktober een werkbezoek gebracht aan Energy Academy Europe. Dit werkbezoek was een onderdeel van een bezoek aan de Provincie Groningen, waar zij werd ontvangen door Commissaris van de Koning, Max van den Berg.

Beiden waren specifiek geïnteresseerd in concrete voorbeelden van “energy-students”. Tijdens het werkbezoek lieten beide zich uitgebreid informeren over de doelen en activiteiten van Energy Academy Europe. Echter lag de focus op het kennismaken met studenten van Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Aan de hand van verschillende verhalen van studenten kon er tijdens het werkbezoek dan ook een duidelijk beeld worden gevormd van het grote belang van energie als geïntegreerd thema in mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs en onderzoek.

Zo vertelde Marro Mijnans, student Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool, hoe hij door Energy Academy Europe werd geïnspireerd om door te willen stromen naar een Masteropleiding gericht op energie. Marlinde Gras, masterstudent Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen, illustreerde de vele kansen die er liggen in de energiesector voor studenten van non-technische opleidingen.

Een rondleiding op EnTranCe, de proeftuin voor toegepast onderzoek in energie, verduidelijkte de diversiteit aan onderwijsprojecten waar op dit moment aandacht aan wordt besteed. Student werktuigbouwkunde aan de Hanzehogeschool, Niels Tammeling, volgt op dit moment een minor op EnTranCe, en werkt er aan zijn project “Trintella4Green”. Niels zeilt binnenkort 100% duurzaam de wereld rond om aandacht te genereren voor vernieuwende energietechnieken, welke hij momenteel test op EnTranCe. Anouchka van Miltenburg en Max van den Berg waren duidelijk onder de indruk van de ontwikkelingen binnen Energy Academy Europe. Zij reageerden enthousiast op de verhalen van de studenten, en toonden interesse in een vervolgbezoek.

Nieuwsarchief