Volkswagen gaat in Noord-Duitsland LNG-vrachtwagens inzetten

21 sep 2017

Volkswagen Group, een van 's werelds grootste autofabrikanten, gaat meer dan 100 LNG aangedreven Scania-trucks op de Noord-Duitse wegen inzetten om ​​LNG als brandstof te bevorderen. Volkswagen Group Logistics, Scania, gasleveranciers en 18 regionale expediteurs hebben allen hun steun gegeven aan het duurzame, logistiek initiatief.

Meer dan 100 LNG-vrachtwagens van Scania worden beschikbaar gesteld aan de Noord Duitse expediteurs van Volkswagen. Het ministerie zal de expediteurs voorzien van een ondersteuningspakket voor de aanschaf van deze vrachtwagens. De gasleveranciers zullen LNG-tankstations in de regio moeten gaan opbouwen.

Peter Hornig, managing director van Scania Duitsland: “Op dit moment wordt voornamelijk nog CNG als brandstof gebruikt, maar LNG wordt wereldwijd steeds meer toegepast en dan met name voor de lange afstanden.” Met de huidige LNG technologie kan een vrachtwagen op één volle tank al een afstand tot 1600 kilometer afleggen.

De inzet van de LNG-trucks maakt deel uit van het ‘Green Logistics’-initiatief van Volkswagen Group Logistics. Het bedrijf heeft al toegezegd om vanaf 2019 LNG-aangedreven schepen te gaan gebruiken voor het vervoeren van auto’s tussen Europa en Noord-Amerika.

Nieuwsarchief