Vervolgstudie Duurzame Energie aan Hanzehogeschool Groningen

05 dec 2013

Bij de Hanzehogeschool Groningen komt een nieuwe afstudeermogelijkheid op het gebied van hernieuwbare energie. Ambitieuze alumni die een loopbaan willen in hernieuwbare energie krijgen een nieuwe mogelijkheid om zich verder te professionaliseren: het Hanze Traineeship Duurzame Energie.

De trainee die hieraan deelneemt krijgt als beginnend energieprofessional een tijdelijke, betaalde arbeidsaanstelling bij een (energie)bedrijf en start daarna met de studie voor de mastergraad ‘European Master of Science in Renewable Energy’.

Toine Bartelet is de eerste trainee Duurzame Energie en is momenteel werkzaam bij GasTerra. Momenteel is hij bezig met een project over biogas (in samenwerking met ECN). Hij doet onderzoek naar hoe de flexibiliteit op de gasmarkt zich na 2020 ontwikkelt en of daarbij eventueel biogasproductie ingezet kan worden. Bartelet: ‘Het traineeship is een perfecte gelegenheid om zowel bèta-kennis als werkervaring op te doen. En het is een prima voorbereiding om een masteropleiding te volgen.’

Om aan het traineeship deel te nemen is een (technische) hbo-/wo-bachelorgraad vereist. Via een selectieprocedure wordt getoetst of iemand geschikt is als trainee. Het Hanze Traineeship bestaat uit een premasterfase, met drie dagen per week werken en twee dagen een individueel leertraject, en de  European Master in Renewable Energy, een onderwijsprogramma van maximaal 1,5 jaar met een afsluitende werkperiode van een half jaar.

Meer informatie over het traineeship is te vinden op www.hanze.nl.

Nieuwsarchief