'Verklaring van Huizinge': Groningse bedrijfsleven op bres aardbevingsgebied

18 nov 2013

Een groot deel van het bedrijfsleven in Noord-Nederland, zeker uit de provincie Groningen, vindt dat er een goede compensatie moet komen voor schade door de aardbevingen. Dat bleek vrijdag 15 november tijdens een bijeenkomst in Huizinge. In restaurant Melkema waren vertegenwoordigers van het bedrijfsleven bijeen gekomen om duidelijk te maken dat zijn de provincie Groningen, en met namecommissaris Max van den Berg, steunen in onderhandelimngen met minister Kamp over compensatie voor de schade van de aardbevingen.

Zo'n 150 Noord-Groningse bedrijven en organisaties sprake vrijdag in Huizinge hun steun uit aan het advies van de commissie-Meijer, die in opdracht van de provincie Groningen onderzoek deed naar de toekomst van het aardbevingsgebied in deze regio.

Volgens die commissie is er de komende jaren bijna 1 miljard euro nodig om het gebied veilig en aantrekkelijk te maken. Door het aannemen van de 'Verklaring van Huizinge' laten de partijen minister Henk Kamp van Economische Zaken zien dat zij, net als de provincie Groningen, vinden dat de adviezen van de commissie overgenomen moeten worden. Daarbij gaat het onder andere om het aardbevingsbestendig maken van bijna alle 70.000 woningen en panden in het gebied.

Nieuwsarchief