VACATURE: Coördinator leeractiviteiten energietransitie

13 nov 2017

New Energy Coalition is opgericht om een wezenlijke bijdrage leveren aan de energietransitie, zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij zijn ervan overtuigd dat het verbinden van kennis en netwerken hiervoor noodzakelijke randvoorwaarden zijn. Daarom zijn Stichting Energy Valley, Energy Academy Europe en Energy Delta Institute in 2017 samen verder gegaan als New Energy Coalition. Samen willen wij een bredere coalitie vormen met kennisinstellingen, zoals Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen, en met de energiesector, overheden en industrie. Met elkaar maken we de wereld schoner en duurzamer.

Een van de concrete bijdragen die we leveren aan de energietransitie is het opleiden van een nieuwe generatie (jonge) mensen.  We hebben toekomstig specialisten nodig  die de energietransitie integraal begrijpt (T-shaped professionals). Daarom werken wij samen met Energy College (samenwerkende mbo-instellingen), Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen aan een toename van het aantal gekwalificeerde vakmensen en wetenschappers.

Het bureau van New Energy Coalition is gevestigd in het nieuwe Energy Academy gebouw op de Zernike Campus Groningen. Er werken circa 50 medewerkers in verschillende teams en projecten. Voor meer informatie: www.newenergycoalition.org.

Onderwijs

New Energy Coalition heeft als concreet doel bij te dragen aan het opleiden van meer energiestudenten voor de toekomstige arbeidsmarkt. In het kader van de onderwijsactiviteiten biedt New Energy Coalition daartoe onder andere een Engelstalig programma van zogenaamde leeractiviteiten aan. Dit zijn lezingen, debatten, masterclasses en excursies over diverse aspecten van de energietransitie. Studenten van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen, maar ook van andere onderwijsinstellingen, kunnen de leeractiviteiten volgen als aanvulling op hun reguliere onderwijs-progamma. Hiermee kunnen studenten uiteindelijk het door New Energy Coalition uitgegeven Energy Academy Certificate behalen.

Voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van dit programma zoeken wij een enthousiaste en energieke

Coördinator Leeractiviteiten 32-40 uur

Als Coördinator Leeractiviteiten val je onder het team Onderwijs van New Energy Coalition. Dit team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het programma van de leeractiviteiten.

Functieprofiel

Als Coördinator Leeractiviteiten ben je verantwoordelijk voor het programmeren en organiseren van professionele lezingen, masterclasses, debatten en excursies voor studenten (en andere belangstellenden) en help je mee deze te promoten. Je bent (mede-)verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering, het opzetten van een meerjarenplan en de uitvoering van activiteiten. Je legt contact met sprekers en onderhoudt deze contacten, en zorgt voor alle logistiek rondom de activiteiten. Daarnaast ben jij dé contactpersoon voor de sprekers en bezoekers tijdens het evenement, en zorg je voor een passend welkom en Engelstalige introductie. Je draagt bij aan het opbouwen van duurzame contacten met sprekers en ontwikkelt mee aan een jaar- of semesterplanning van leeractiviteiten. Meer informatie over de leeractiviteiten kun je vinden op www.energyacademy.org

Je zorgt samen met collega’s voor de marketing en promotie van de leeractiviteiten en je levert input voor de communicatiemiddelen zoals flyers, programmaboekjes en sociale media. Een klein deel van jouw tijd zal je besteden aan voorlichting geven over de activiteiten van New Energy Coalition bijvoorbeeld op open dagen en bij het bemensen van stands.

Naast deze werkzaamheden kun je ingezet worden bij de overige activiteiten van het cluster Onderwijs. Hierbij valt te denken aan het mede vormgeven aan nieuwe cursussen voor het portfolio van professional education; of het mede invulling geven aan de energieleeromgeving voor studenten en docenten. 

We vinden het belangrijk dat je een enthousiaste en proactieve houding hebt en een goede teamplayer bent. Je kunt je identificeren met de doelen van New Energy Coalition en wilt ons helpen om de organisatie van het onderwijsprogramma te professionaliseren. Je bent praktisch en pragmatisch ingesteld, houdt van aanpakken en hebt een hands-on mentaliteit. Je hebt ervaring in het zelfstandig organiseren van kleinere evenementen en de promotie ervan. Je bent in staat om ook onder tijdsdruk het overzicht te bewaren, meerdere ballen in de lucht te houden en de juiste prioriteiten te stellen. Je bent flexibel wat de indeling van je werktijden betreft – deze zullen niet altijd een vast weekschema kunnen volgen.

Functie-eisen

  • WO of HBO opleiding, bij voorkeur master niveau, met aantoonbare kennis van energievraagstukken
  • Aantoonbare affiniteit met (interdisciplinair) onderwijs; didactische vaardigheden zijn een pré
  • Aantoonbare ervaring met het organiseren van events en met projectmatig werken
  • Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden
  • Flexibel, zelfstandig en gericht op samenwerking
  • Uitstekende en aantoonbare beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling
  • Goed kunnen spreken en presenteren voor grotere groepen in beide talen

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is vanaf 1 februari 2018. Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar. Een eventuele tijdelijke verlenging is niet uitgesloten. Je komt in dienst van de New Energy Coalition. Wij bieden een marktconform salaris per maand bij een volledige betrekking en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Deze functie wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid zullen interne kandidaten met voorrang worden behandeld.

Informatie

Informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Kim van Dam of Linda Flanderijn (050 3634219). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra (088-1166800).

Je kunt solliciteren door voor 30 november 2017 een motivatiebrief en CV te sturen naar info@newenergycoalition.org.

Nieuwsarchief