Vacature: Communicatiemedewerker bij Energy Valley

05 sep 2016

De transitie naar duurzame energie is één van de belangrijkste mondiale uitdagingen, die alleen door goede (keten)samenwerking en kennisdeling tot stand kan komen. Het Noorden van Nederland heeft een sterk energiecluster en stevige ambitie om hierin voorop te lopen. Om dit vorm te geven zet de stichting Energy Valley zich in om met vele partners nieuwe, innovatieve projecten te ontwikkelen. Dit om nieuwe banen te creëren en bedrijvigheid aan de regio te binden.

Een goede communicatie is hierbij van wezenlijk belang. Zowel voor het verbinden van partijen en kennis, als om de regionale kansen kracht bij te zetten. Om invulling te geven aan deze opgave zoekt de stichting Energy Valley per direct een allround (medior) communicatiemedewerker voor 4 dagen in de week.

Werkzaamheden:

Als  communicatie medewerker geef jij ondersteuning aan de profilering van de Energy Valley organisatie als ook aan de communicatie voor diverse regionale en internationale projecten. Daarbij bundel je de belangen van vele partijen in een dynamische omgeving en vertaal je dit naar een begrijpelijke en breed gedragen boodschap. Je geeft samen met de projectcollega’s invulling aan de communicatie voor het Energy College (mbo energie-opleidingen) en voor Europese samenwerkingsprojecten. Hierbij werk je collegiaal samen met diverse (internationale) partners uit markt, overheid, onderwijs en onderzoek om een gezamenlijke  communicatie-strategie te bepalen en uit te voeren.  Tevens geef je uitvoering aan de corporate communicatie door proactief kansen te identificeren en om te zetten in nieuwsuitingen en middelen. Hiermee ben je medeverantwoordelijk de (online) media en persberichten van de stichting.

Je bent een enthousiaste collega die in een slagvaardig team van aanpakken weet op strategisch en uitvoerend niveau. Hierbij beschik je over uitstekende communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels, en bij voorkeur ook in het Duits. Je werkt graag projectmatig en bent een teamspeler zonder negen-tot-vijf mentaliteit die snel kan schakelen en zich niet makkelijk uit het veld laat slaan. . Dit doe je op een klantgerichte en doortastende wijze, met een natuurlijk organisatietalent.

Taken:

- Mede vormgeven en uitvoeren van de strategische (project)communicatie
- Afstemming en bewaking van de communicatie-inzet met (project)partners en stakeholders
- Coördinatie bij het vormgeven van (project)brochure(s) en websites
- Vertaling van (project)informatie in persberichten en (online) content
- (Mede) organisatie van (project)bijeenkomsten en events

Wij vragen:

- Aantoonbare ervaring in communicatie & marketing (hbo+) in profit en non-profit organisaties
- Affiniteit met duurzame energie-ontwikkelingen (in het Noorden van Nederland)
- Klantgericht en sterk in het opbouwen en onderhouden van een relatienetwerk
- Uitstekende beheersing (in woord en geschrift) van Nederlands en Engels, Duits is een pré
- Kennis van online marketing, alsmede automatisering (office) en webbeheer (cms)

Wij bieden:

- Een aanstelling op korte termijn (z.s.m.) in een dynamische en motiverende  werkomgeving
- Een tijdelijk dienstverband van 0,8 fte (32 per week), met uitzicht op verlenging
- Standplaats Groningen (stad) met als werkgebied het Noorden van Nederland
- Minimaal €2.600 en maximaal €3.600 bruto per maand op basis van een volledige betrekking
- Standaard 13e maand en marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden

Over Energy Valley

Bedrijven, kennisinstellingen en overheden hebben met Energy Valley hun krachten gebundeld om werk te maken van duurzame energie in het Noorden van Nederland. De stichting Energy Valley opereert hierbij als clusterorganisatie om partijen, ideeën en belangen te bundelen. De stichting is een non-profit organisatie die nauw samengewerkt met vele partners om duurzame energie projecten en ontwikkelingen te versnellen, met als doel nieuwe banen en bedrijvigheid aan de regio te binden. De stichting Energy Valley is gevestigd in Groningen (stad) met als werkgebied de provincies Drenthe, Fryslân, Groningen en Noord-Holland Noord. De stichting telt 15 medewerkers, waarvan momenteel ca. 1,5 fte direct op communicatie.

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Owen Huisman, adjunct-directeur stichting Energy Valley, telefoonnummer 050 789 00 10.
 

Interesse?

Mail je brief en met curriculum vitae voor maandag 19 september 2016 onder vermelding van vacature communicatiemedewerker naar Sonja Meijer-Molema: meijer@energyvalley.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Een pdf-versie van de vacature is hier te downloaden

 

Nieuwsarchief