Twee miljoen potentiële investeerders in Noord-Holland

12 mrt 2015

“Als je iets wil, durf het dan te vragen”. Met die boodschap opende Jan van Run, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, op 9 maart de kick-off van de crowdfunding campagne voor mkb’ers in Noord-Holland. “Met twee miljoen potentiële investeerders is er voldoende geld, maar het komt niet los. De provincie wil met deze campagne de weg naar het geld begaanbaar maken voor het midden- en kleinbedrijf in Noord-Holland.”

Crowdfunding is de snelst groeiende vorm van financieren en investeren in Nederland. Maar er liggen nog veel kansen voor meer crowdfunding. Met name voor mkb’ers die op zoek zijn naar bedrijfsfinanciering. Ze zijn vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden die crowdfunding hen kan bieden. De provincie heeft daarom in samenwerking met de branchevereniging Crowdfunding Nederland een campagne ontwikkeld, die zich speciaal op mkb’ers richt.

De provincie zoekt via de netwerken van gemeenten, Kamer van Koophandel, banken en overkoepelende organisaties als FloraHolland honderd ondernemers die in april de kans krijgen (gratis) een seminar bij te wonen, waar zij leren hoe crowdfunding werkt. Van deze honderd ondernemers maken er tien kans op intensieve training en persoonlijke coaching voor hun eigen crowdfunding campagne.

De kick-off vond plaats in het Seinwezen in Haarlem. Initiatiefnemer Baud Schoenmaeckers is een crowdfunder avant la lettre: “Het Seinwezen in zijn huidige vorm is tot stand gekomen met financiële bijdragen van vrienden, familie én de buurt. Mijn advies: Geloof in je eigen verhaal”.

Namens de gemeente Alkmaar is o.a. Anne de Gee aanwezig: “Alkmaar faciliteert al langer crowdfundingprojecten, vooral rondom zorg en welzijn, maar wij willen nu ook de mogelijkheden voor het mkb onderzoeken. Deze campagne draagt daar mooi aan bij.”

Jeroen Noot van de Kamer van Koophandel reageert na afloop: “Het is geweldig dat de provincie op deze manier ondernemers helpt om financiering te vinden. De campagne levert hopelijk herkenbare verhalen op, die onze ondernemers kunnen verleiden ook naar deze manier van financieren te kijken.”

Meer informatie over de campagne staat op de website 2miljoeninvesteerders.nl.

Bron: Provincie Noord-Holland

Nieuwsarchief