The future of Spaceship Earth

29 sep 2016

Is ons “ruimteschip aarde” op de juiste koers? DNV GL’s prognose over de wereld van 2030 – gepresenteerd in VN hoofdkantoor New York

 

Zal de wereld in 2030 de door de Verenigde Naties geformuleerd duurzaamheidsdoelstellingen, 17 in totaal, halen? Wat kan het bedrijfsleven doen om de benodigde veranderingen te realiseren? Deze twee kritische vragen heeft DNV GL beantwoord in haar onderzoek naar de toekomst van 'Ruimteschip Aarde’. Het rapport concludeert dat in verschillende delen van de wereld, op veel van de geselecteerde duurzaamheidsdoelen, goede vooruitgang wordt geboekt. Echter, het tempo van de huidige acties zal niet snel genoeg zijn om in de toekomst onaanvaardbare milieukosten te voorkomen. De resultaten van de studie zijn op maandag 19 september gepresenteerd op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York. Het DNV GL rapport is nu voor iedereen beschikbaar.

In september 2015 heeft de Verenigde Naties (VN) nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen aangenomen; een blauwdruk voor de wereld die we in willen in 2030. Hiermee is een ambitie neergezet voor een veilige en duurzame toekomst voor iedereen, en in het bijzonder voor de minder bevoorrechte passagiers aan boord van 'Ruimteschip Aarde'.  De 17 VN-doelen bieden een overkoepelend kader voor actie. Overheden, bedrijven en individuen nemen inderdaad actie. Maar ook als het positieve momentum groeit is het verstandig om de balans op te maken en te analyseren wat er nodig is om de doelen te bereiken. Zijn ze haalbaar? Overal? Wat is de omvang van de uitdaging? Hoe kunnen bedrijven actie ondernemen? Dit zijn vragen die DNV GL beantwoordt in haar prognose voor de wereld in 2030.

DNV GL onderzoekers creëerden hun eigen kristallen bol, op basis van meer dan een dozijn gevestigde voorspellingsmodellen. In het rapport wordt beoordeeld wat de kans is dat elk van de 17 VN-duurzaamheidsdoestellingen in 2030 bereikt wordt. Voor elke doel is intensief samengewerkt met een bedrijf dat vooroploopt in duurzaamheid en betrokken is bij UN Global Compact, een initiatief om wereldwijd bedrijven aan te moedigen een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Het rapport presenteert inspirerende voorbeelden van oplossingen om de doelen te bereiken.
 

Wilt u weten wat uw toekomst in petto heeft? Download het rapport en bekijk de video:
https://www.dnvgl.com/technology-innovation/spaceship-earth/index.html

 

 

Nieuwsarchief