Studenten strijden om titel ‘Studentenhuis van de toekomst’

09 nov 2015

Vijftig studenten uit de stad Groningen strijden vanaf donderdagavond 12 november een half jaar om de titel ‘Studentenhuis van de toekomst’. Student Challenges start de wedstrijd met een kick-off in de Energy Barn op het terrein van energieproeftuin EnTranCe. Tijdens deze kick-off gaan tien studentenhuizen elkaar ontmoeten en komen ze in contact met bedrijven en organisaties uit het energie netwerk. Deze bedrijven en organisaties kunnen teams inhoudelijk of procesmatig steunen tijdens dit project.  

Eigen energiecampagne

De tien studententeams zetten een eigen energiecampagne op en voeren deze uit. Het doel: zoveel mogelijk energiebesparing en –bewustwording genereren, thuis en in de eigen omgeving. Zes opdrachten vormen de rode draad in de energiecampagnes. De teams maken voor de eerste opdracht een introductievideo waarin ze zichzelf voorstellen en laten zien waar zij voor staan. Deze video’s worden tijdens de kick-off getoond aan de teams en de jury. Het team met de beste video wordt op de avond beloond met een prijs.

Programma

Iedereen is welkom vanaf 18.00 in de Energy Barn. Het programma start om 18.30. Twee gastsprekers krijgen de ruimte om een korte talk te houden. Thijs Bouman zal namens de Rijksuniversiteit Groningen spreken over energie en gedrag. Hielke Koning gaat spreken over social media en hoe deze op effectieve wijze ingezet kunnen worden. Aan het einde van het programma maakt de jury de winnaar bekend en is er tijd om na te borrelen. 

Nieuwsarchief