CBS: steeds meer banen in duurzame energie

08 okt 2014

De werkgelegenheid in de duurzame energiesector neemt toe.Ten opzichte van 2008 is het aantal banen in die sector in 2013 met 24 procent gestegen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. In totaal werkten er vorig jaar ruim 45.000 mensen in de duurzame energiesector. In de rest van de economie daalde de werkgelegenheid in dezelfde periode met 3 procent.

De energietransitie naar een meer duurzame energievoorziening biedt kansen voor de economie, aldus het CBS. Niet alleen het aantal voltijdbanen is gestegen, ook de verdiensten in de sector namen toe. Deze groeiden in in de periode 2008-2012 met 12 procent tot 4,2 miljard euro. De sector heeft met 0,7 procent nog wel een relatief klein aandeel in de economie.

Energiebesparing

Energiebesparing is goed voor meer dan de helft van de banen in de duurzame energiesector. Vooral het installeren van isolatiemateriaal in bestaande gebouwen is arbeidsintensief. De installatie van zonnepanelen heeft een flinke groei doorgemaakt, net als elektrisch vervoer. De bouwnijverheid heeft het meeste werk, gevolgd door de industrie en zakelijke dienstverlening.

Bron: Nu.nl

Nieuwsarchief