Solarteam Skipper Leeuwarden nu ook online van start

19 mrt 2014

Zes studenten van de opleiding Middenkader Engineering van ROC  Friese Poort in Leeuwarden zijn in 2012 gestart  met de bouw van een nieuwe zonneboot. Door de vele sponsoren en de inzet van de studenten zijn ze al ver gevorderd met de bouw van de boot.

Ze gaan meedoen met het NK zonnebootrace in Akkrum op 30 en 31 mei en de DONG Energy Solar Challenge 2014 in juni. Afgelopen week  is de  site online gegaan: www.solarboatleeuwarden.nl. Dat betekent dat iedereen nu op de hoogte kan blijven van het project en geïntereseerde bedrijven zich kunnen aanmelden voor materiële of financiële ondersteuning.

Innovatieproject Centrum Duurzaam
Solaryteam Skipper Leeuwarden is een van de innovatieprojecten van Centrum Duurzaam. In dit kenniscentrum voor duurzame technieken leren studenten en vakmensen in  de technische sector met de nieuwste duurzame toepassingen te werken en vergroten op deze manier hun praktijkkennis.

Leerbedrijf NOFCOM
De internetsite van Solarteam Skipper Leeuwarden is ontwikkeld door leerbedrijf NOFCOM van ROC Friese Poort. Dit is een leerbedrijf dat MKB ondernemers helpt bij de praktische invulling van digitaal ondernemerschap.

Bron: Centrum Duurzaam

Nieuwsarchief