Provincie Noord-Holland: 1 miljoen euro voor duurzaam renoveren

06 jan 2015

Vanaf 1 januari 2015 heeft de provincie Noord-Holland de subsidieregeling ‘duurzaam renoveren Noord-Holland’ opengesteld. In totaal stelt de provincie daarmee 1 miljoen euro beschikbaar voor de renovatie van bestaande woningen. Met de regeling wil de provincie woningen energiezuiniger maken én tegelijkertijd de bouwsector een impuls geven.

De regeling is dit jaar gestart en is een subsidie op renovatie van woningen, die gebouwd zijn in 2000 of daarvoor, tot een energieneutraal niveau of tot ‘nul op de meter’. Het gaat dan niet om standaardmaatregelen, zoals het aanbrengen van een zonnepaneel of spouwmuurisolatie, maar om vergaande maatregelen. De minimale investering bedraagt 25.000 euro, de provincie draagt 20% in de kosten bij (tot maximaal 10.000 euro voor de ‘nul op de meter’). “Met deze regeling willen we woningeigenaren net even dat extra zetje geven om te investeren in een duurzame verbouwing. Dat levert de sector meer werk op en dus banen,” zegt gedeputeerde Jaap Bond.

De subsidie kan worden aangevraagd door woningeigenaren en verhuurders. De regeling loopt tot 1 juli 2016. Zie voor meer informatie over de regeling en de voorwaarden het subsidieloket op de website van de provincie Noord-Holland.

De regeling ‘duurzaam renoveren Noord-Holland’ maakt deel uit van het door Provinciale Staten vastgestelde Impulspakket Economie en Werkgelegenheid van € 10,5 miljoen. Daarnaast levert de provincie met de regeling haar bijdrage aan de Deal Stroomversnelling Koopwoningen. Deze ‘deal’, in september 2014 gesloten tussen overheden, bouwers en banken, is er op gericht  om tenminste 100.000 koopwoningen energieneutraal te maken. Die woningen wekken net zoveel energie op als ze verbruiken.

Bron: provincie Noord-Holland

Nieuwsarchief