Provincie Groningen vraagt ideeën voor Duurzame Dinsdag

25 apr 2014

De provincie Groningen ondersteunt Duurzame Dinsdag. Voor de 16e keer verzamelt Duurzame Dinsdag alle duurzame ideeën uit de samenleving. Op 2 september neemt staatssecretaris Mansveld de Duurzame Dinsdag koffer, vol met initiatieven van particulieren, bedrijven, jong en oud, in ontvangst.

Duurzame Dinsdag is een sympathieke manier om  duurzame initiatieven uit de samenleving te stimuleren. Daarom roept de provincie de Groningers op ideeën op te sturen voor 1 juni via www.duurzamedinsdag.nl.

Oproep
Duurzame Dinsdag is op zoek naar jouw duurzame initiatieven! Heb jij een idee? Doe dan mee! Door jouw idee in te dienen bepaal je met anderen de boodschap aan het kabinet hoe wij met zijn allen tot een duurzamere samenleving kunnen komen. Deze is gevuld met duurzame initiatieven van bedrijven, organisaties en burgers en geeft het kabinet een beeld van de duurzame trends in Nederland.

Initiatief
Duurzame Dinsdag wordt sinds 2004 georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid in samenwerking met een aantal partner organisaties. Samen vormen zij de stuurgroep van Duurzame Dinsdag.

Duurzame Dates
Rondom Duurzame Dinsdag op de eerste dinsdag in september worden in het hele land de Duurzame Dates georganiseerd. Dit najaar voor het eerst ook in Groningen. De datum wordt nog bekend gemaakt. De Duurzame Dates zijn erop gericht om deelnemers met opvallende innovatieve oplossingen op lokaal niveau in het zonnetje te zetten en tijdens de Duurzame Dates te koppelen aan experts die een persoonlijk advies geven om het idee verder te verwezenlijken. Dit is het moment dat particulieren, bedrijven, verenigingen, stichtingen en overheden op provinciaal niveau over duurzaamheid in gesprek komen en elkaar concreet helpen bij het uitvoeren van duurzame ideeën.

Bron: Provincie Groningen

Nieuwsarchief