Provincie Drenthe lanceert MKB Fonds

21 mei 2014

De provincie Drenthe heeft in de persoon van gedeputeerde Ard van der Tuuk het MKB Fonds Drenthe gelanceerd. Van der Tuuk deed dit vorige week samen met mr. Geert Buiter van de NOM. De provincie Drenthe stelt via dit nieuwe (revolverende) fonds € 13 miljoen beschikbaar voor kansrijke investeringen en innovaties. Doel is het geven van een extra stimulans aan de groei van de Drentse werkgelegenheid. Het MKB Fonds Drenthe wordt uitgevoerd door de NOM.

Het MKB Fonds is een instrument waarmee het Drentse MKB op een laagdrempelige manier in aanmerking kan komen voor financiering van kansrijke initiatieven. Gedeputeerde Ard van der Tuuk (PvdA): “Wij verwachten veel van dit fonds, omdat het moet voorzien in een behoefte in een lastige financieringsmarkt. Deze start is onze uitnodiging én uitdaging aan het MKB om hun kansrijke plannen in te dienen zodat we gezamenlijk de dynamiek in de economie behouden.”

Belangrijke criteria voor financiering zijn een kansrijke businesscase en het creëren of behouden van werkgelegenheid in Drenthe. Het fonds is bedoeld voor zowel starters als bestaande ondernemingen. Financiering uit het fonds heeft de vorm van (achtergestelde) leningen en participaties. Het fonds bestaat uit twee onderdelen: een gericht op innovatie en de ander op ontwikkeling en groei.

Innovatie:

Stimuleren van (jonge) innovatiekracht in het Drentse MKB (laagdrempelig) in de vorm van microkredieten en innovatiekredieten.

•    Microkredieten: € 10.000 – € 50.000

•    Innovatiekredieten: € 50.000 – € 250.000

Ontwikkeling en Groei

Ondersteunen van bedrijven, projecten en initiatieven (met bijzonder publiek belang). Het gaat om projecten waar een kansrijke businesscase onder zit, maar die via private kapitaalmarkt lastig te financieren zijn (vanwege risico, of terugverdientermijn)

•    Ontwikkelkrediet vanaf € 100.000

Voor meer informatie zie www.mkbfondsdrenthe.nl

Nieuwsarchief