Provincie Drenthe en Stercore BV ondertekenen "Groene Energie Afspraak"

07 nov 2017

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra van provincie Drenthe ondertekent “Groene Energie Afspraak” met Stercore voor de 1e volledig circulaire groen gas fabriek volgens het Stercore procedé.

De provincie Drenthe verstrekt een bijdrage aan Stercore voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar de productie van groen gas uit o.a. mest en digestaat. De installatie bestaat uit een aantal bewezen innovatieve technologieën die op een slimme wijze aan elkaar gekoppeld zijn. Het volledige proces vindt inpandig en onder volledig gecontroleerde omstandigheden plaats. Met behulp van de modernste industriële technieken ontstaat er geen geurhinder voor de omgeving.

Uniek concept

De mest wordt volledig uit de mestmarkt genomen en er worden twee hoogwaardige eindproducten vervaardigd. De eindproducten zijn groen gas en hoogwaardig bio-based Carbon. Deze laatste kan onder meer als organische “kunstmest”, bodemverbeteraar, aanvulling potgronden en compostverbeteraar worden afgezet in binnen-en buitenland. Daarbij is er geen sprake van een restproduct of afval. Door het productieproces is het carbon géén dierlijke mest conform de wetgeving. 

Voordelen groen gasfabriek

Jaarlijks een productie van 20 miljoen m3 groen gas, reductie van 30 miljoen kilo CO2, 185.000 Mton. mest uit de mestmarkt en meer dan 4,5 miljoen kilo fosfaat uit de Nederlandse landbouw!

Nieuwsarchief