OrangeGas lanceert nieuw rekenmodel voor Groengas-voertuigen

22 apr 2014

Een handige tool voor MKB-ers en particulieren die op eenvoudige wijze de aanschaf- en gebruiksverschillen tussen Groengas- en dieselmodellen inzichtelijk maakt.

“Deze tool bespaart iedereen die goedkoper en schoner wil rijden, een vaak ingewikkelde zoektocht door het woud van voertuigspecificaties, subsidieregelingen en fiscale wetgeving”, aldus Pelle Schlichting, directeur OrangeGas. Op basis van merk en type, landelijke en regionale subsidieregelingen en het aantal gereden kilometers per jaar ziet u met één druk op de knop hoeveel u kan besparen ten opzichte van een goedkopere of vergelijkbare diesel. “We kregen vaak de vraag hoeveel voordeliger rijden op Groengas is. Omdat dat per voertuig verschilt en ook sterk afhangt van andere factoren zoals het aantal kilometers per jaar, was daar eigenlijk geen eenduidig antwoord op te geven. Vandaar de herlancering van deze compleet vernieuwde tool. Die rekent precies uit wat je bespaart, niet alleen in het eerste jaar bij aanschaf, maar ook in het 2e en 3e jaar.”

Steeds meer keuze
De belangstelling voor alternatieve brandstoffen is nog steeds stijgende. Groengas is op dit moment de milieuvriendelijkste en goedkoopste brandstof die direct en massaal is in te zetten. Dus MVO ondernemen en kosten besparen”, aldus Schlichting. “Gelukkig speelt ook de autobranche in op deze ontwikkeling en worden steeds meer modellen af-fabriek geleverd met een ingebouwde aardgastank. Merken als FIAT, Volkswagen, Mercedes, Lancia en Opel investeren al jaren in aardgasmodellen, zowel personenvoertuigen als bestelbussen. Ook Audi heeft recentelijk de Audi A3 g-tron op Groengas succesvol gelanceerd met slechts 14% bijtelling. In de loop van 2014 worden nog verwacht: de SKODA Octavia, de Seat Leon ST en de Volkswagen Golf, allemaal af-fabriek geleverd met een Groengas-installatie.

Landelijke en regionale subsidieregelingen voor taxi’s en bestelbussen
Pelle Schlichting: “Om als ondernemer een goede vergelijking te kunnen maken tussen een Groengas- en een dieselvariant, moet je heel veel aspecten meewegen. Dit is geen eenvoudige klus. OrangeGas adviseerde al vele ondernemers op dit gebied. Om de overstap naar Groengas nog makkelijker te maken, ontwikkelde OrangeGas deze tool zodat iedereen direct de voordelen kan inzien.“

Over OrangeGas
OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-vulpunten door heel Nederland. OrangeGas is opgericht in 2008 door zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting, vanuit de ambitie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. In juni 2009 werd het eerste Groengasvulpunt geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van 1 nieuw vulpunt per maand is OrangeGas de snelst groeiende speler in de markt van duurzame mobiliteit. OrangeGas levert 100% Groengas en is hiermee koploper in de markt.

Bron: OrangeGas

Nieuwsarchief