Ondernemersontbijt “Groengas gaat voor Serious Request” groot succes

20 dec 2013

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht vanuit Leeuwarden voor de 800.000 kinderen die jaarlijks steven aan diarree. De 4 (deels) Friese ondernemingen Roorda Transport Services, PostNL, de Gemeente Leeuwarden en OrangeGas voelen zich verbonden met dit goede doel, namelijk het creëren van een gezonde en schone leefomgeving door op Groengas te rijden.


Op vrijdag 20 december inspireerden zij ruim 40 mede-ondernemers voor een duurzame en gezonde leefomgeving tijdens het Ondernemersontbijt "Groengas gaat voor Serious Request."
 
Ook de burgemeester van Leeuwarden, de heer Ferd Crone, was aanwezig. Tijdens een korte presentatie gaf hij zijn visie op “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid en lokale samenwerking”. “Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: rijden op Groengas heeft de toekomst, natuurlijk ook in Leeuwarden”, aldus de burgemeester.
 
PostNL, Roorda Transport Services en OrangeGas legden uit hoe hun samenwerking elkaars duurzame ambities versterken. Als subcontractor van PostNL verzorgt Roorda Transport Services de pakketbezorging in Friesland op Groengas van OrangeGas. Subcontractors die duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen zoals Roorda krijgen voorrang bij PostNL. Marthijs Roorda legt uit: “Op Groengas rijd je nagenoeg CO2-neutraal, dus beter voor het milieu. Daarnaast bespaar je ook nog eens fors op je brandstofkosten.”
 
De besparingen die de 4 organisatoren in december realiseerden door op Groengas te rijden, werd gedoneerd. Ook alle genodigde ondernemers waaronder E-Kwadraat, Groenveld & Top en Taxi Witteveen droegen bij met een donatie voor het Rode Kruis.  
 
De veiling van een gesigneerd schaatspak van OrangeGas-ambassadeur en Nederlands schaatskampioene Marrit Leenstra leverde ook nog een bedrag op van € 500,-.

Nieuwsarchief