NK Young Solar 2015 in Grou

25 jun 2015

Op zaterdag 27 juni a.s. vindt in Grou het NK Young Solar plaats. Acht scholenteams strijden dan met hun zelfgebouwde zonneboten om de felbegeerde titel. In de afgelopen weken is er druk gewerkt om de zonneboten op tijd klaar te krijgen voor de wedstrijd. Ook Bonaire, waar in het najaar van 2014 een Young Solar evenement plaatsvond, vaardigt een team af.

Dit jaar strijden de volgende teams om het Nationaal Kampioenschap:

Dr. Nassaucollege uit Assen, Bogermancollege uit Sneek (2 teams), Waerdenborch uit Goor, Lindecollege uit Wolvega, Comenius uit Leeuwarden, De Nieuwe Veste uit Coevorden en SG Bonaire uit Bonaire.

Programma

Op vrijdagmiddag 26 juni vindt op camping Yn ‘e Lijte in Grou de technische keuring plaats. Onderdeel daarvan is de vaartest. Daarnaast moeten ook alle deelnemers een zwemtest ondergaan.

Zaterdag 27 juni is het programma als volgt:

Locatie: Zeilcentrum Grou, Prinses Wilhelminastraat 3 in Grou.

11.00 uur:       Endurance

14.00 uur:       Sprint (per 2 teams een sprintwedstrijd, volgens afvalprincipe)

15.30 uur:       Prijsuitreiking door Lutz Jacobi (Zeilcentrum Grou)

Young Solar

Young Solar is in 2014 gestart als een spin-off van de Dutch Solar Challenge. In 2014 raceten tijdens de Dutch Solar Challenge, de eerste Young Solarboten mee tijdens de etappe in Sneek. Het doel van het project is jongeren te interesseren voor duurzame techniek. Scholieren van het voortgezet onderwijs bouwen in teamverband een boot, aangedreven door zonne-energie. Tijdens de bouw volgen zij een aantal workshops bij de NHL waarin hen de fijne kneepjes van scheepsbouw, zonne-energie en duurzame techniek wordt bijgebracht. De komende editie van Young Solar, die in 2016 start, heeft zijn finale wederom tijdens de Dutch Solar Challenge.

Sponsoren

Het NK Young Solar wordt mede mogelijk gemaakt door Krikke Catering, Promotex, EF, Energy Valley, TCNN en Geosports.

Nieuwsarchief