Nieuwe MKB-subsidie TKI Wind op Zee

05 jan 2015

“We zien dat MKB- bedrijven een innoverende rol spelen in de wind op zee sector.” Aldus Ernst van Zuijlen, directeur Topconsortium Kennis en Innovatie Wind op Zee (TKI Wind op Zee). “Om met hun innovaties succesvol te worden in de wind op zee-sector kunnen ondernemers tegen specifieke problemen aanlopen. Om de helpende hand bij die problemen te kunnen bieden heeft het TKI Wind op Zee we een nieuwe regeling in het leven geroepen; genaamd: de innovatiemakelaar”. De regeling biedt MKB-bedrijven de mogelijk een expert in te huren voor het regelen van bijvoorbeeld financiering, subsidie of de juiste samenwerkingspartners. Maar ook hoe een bedrijf om kan gaan met intellectual property.

De regeling is bedoeld voor een brede doelgroep: zowel startende MKB bedrijven als partijen die al enige tijd actief zijn in de wind op zee-markt. Maar ook bedrijven die bijvoorbeeld vanuit de offshore industrie, wind op landsector of als toeleverancier hun innovaties naar de wind op zee markt willen uitbreiden.

Een 'innovatiemakelaar' kan MKB-ondernemers ondersteunen bij:

  • business model vraagstukken
  • het innovatieproces
  • het opstellen van een business case en het regelen van financiering (extern, subsidie)
  • intellectual property / patentontwikkelingsstrategie
  • het vinden van de juiste samenwerkingspartners/ de vorming van consortia

TKI Wind op Zee biedt een financiële bijdrage tot 50% van de kosten voor de ondersteuning van een 'innovatiemakelaar' als er aan bepaalde randvoorwaarden wordt voldaan. De andere 50% dient u zelf te betalen. De vergoeding kan oplopen tot maximaal € 10.000 subsidie per onderneming.

Kijk voor de meest actuele informatie en een lijst van innovatiemakelaars die wij hebben geselecteerd op website van het TKI Wind op Zee.

Bron: TKI Wind op Zee

Nieuwsarchief