Nieuwbouw sportcomplex Alkmaar krijgt 1200 zonnepanelen

18 feb 2015

Bij de nieuwbouw van het sportcomplex De Meent in Alkmaar is het hoogste punt bereikt. Wethouder Sport Peter de Baat en Vincent Thijssen, directeur van Alkmaar Sport, markeerden dit moment vrijdagmiddag met het plaatsen van vlaggen. De bouw van het multifunctionele complex ligt op schema. In zijn speech maakte de wethouder bekend dat het Rijk meebetaalt aan 1.200 zonnepanelen die op het dak van De Meent komen te liggen.

Het Rijk verstrekt een subsidie. "Daarmee gaan we 1.200 zonnepanelen plaatsen die elektriciteit opwekken", aldus De Baat. "Daarmee verkleinen we de ecologische voetafdruk van een voorziening waar heel veel mensen heel veel plezier aan gaan beleven."

Het innovatieve, moderne en duurzame gebouw biedt vele sportfaciliteiten en is daarnaast geschikt voor top- en breedtesportevenementen, concerten en beurzen. Vincent Thijssen, als directeur Alkmaar Sport straks verantwoordelijk voor de exploitatie van De Meent: “Een avond sporten met vrienden of trainen voor een belangrijke wedstrijd, bij De Meent ben je op je plek.”

Bron: Gmeente Alkmaar

Nieuwsarchief