Nieuw lid International Advisory Board Energy Academy Europe

26 nov 2014

Energy Academy Europe is verheugd mede te delen dat Pradeep Monga, directeur van de Energy and Climate Change Branche van de United Nations Industrial Development Organisation (UNIDO), lid is geworden van de International Advisory Board (IAB) van de Energy Academy. Het lidmaatschap van de heer Monga werd geformaliseerd tijdens de jaarvergadering van de IAB, die op 17 november in Groningen werd gehouden.

De heer Monga brengt een schat aan ervaring in energiebeleid met zich mee zowel wat planning, energietechnologieën en financieringsmechanismen betreft. Bij UNIDO is hij verantwoordelijk voor het geven strategisch advies aan ontwikkelingslanden over energiebeleid, het toezicht houden op de netwerken van energietechnologiecentra, en de coördinatie met de VN-Energy-leden op de energie- en klimaatproblematiek. Hiervoor heeft de heer Monga voor het United Nations Development Programme (UNDP) gewerkt en daarvoor werkte hij als consultant bij de Wereldbank, het World Resource Institute in Washington DC, TERI in New Delhi en de Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) in Rome.
 
De Energy Academy is voornemens een intentieverklaring met UNIDO in 2015 te tekenen en zo de verdere samenwerking met UNIDO te formaliseren.

De heer Monga leverde ook een keynote presentatie tijdens de Energy Convention.

Bron: Energy Academy Europe

Nieuwsarchief