Negende platformbijeenkomst LNG in teken binnenvaart en milieu

08 okt 2014

Het motto: financiering, financiering, financiering

Alles lijkt gereed om de binnenvaart over te laten stappen op LNG als brandstof. Met de Eiger-Nordwand van Danser is afgelopen zomer het eerste retrofit-binnenvaartschip in de vaart. Er zijn inmiddels drie nieuwbouw-binnenvaartschepen, anderen volgen binnenkort. Ook met de benodigde aanpassingen van de regelgeving zijn stappen gezet.

Dat het onderwerp leeft, bleek uit de grote opkomst bij de 9de Platformbijeenkomst, ruim 150 aanwezigen! Toch zijn er ook nog veel vragen, waarvan er op deze bijeenkomst van het Nationaal LNG Platform een aantal werd beantwoord. Een belangrijk thema is de financiering. Een algemene oproep luidde om alles te doen wat mogelijk is om de investeringskosten te reduceren.

De bijeenkomst werd geopend door Yvonne van Mastrigt, gedeputeerde van de provincie Groningen en voorzitter van de Taskforce LNG Noord-Nederland. Samen met Georg Ehrmann, voorzitter van het onlangs gestarte Duitse LNG Platform benadrukte zij het belang van samenwerking, binnen Nederland maar zeker ook daarbuiten.

Volledig verslag lezen?

Voor het volledige verslag van de negende platformbijeenkomst van het Nationaal LNG Platform en de presentaties kunt u kijken op:

http://www.nationaallngplatform.nl/9e-platformbijeenkomst-in-teken-vaart-binnenvaart-en-milieu/

Nieuwsarchief