Nederlands-Duitse Energiemeeting: ‘Duurzaam renoveren’

25 nov 2014

Best practices en uitwisseling van kennis en technologieën

Bouw- en energie-experts uit Nederland en Duitsland komen op woensdag 3 december 2014 bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort bijeen om van elkaars expertise te leren en de mogelijkheden voor samenwerking te verkennen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in opdracht van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie (BMWI) in samenwerking met eclareon. Thema’s die centraal staan zijn technieken, producten en voordelen voor de eindgebruiker.

“De doelstelling in het Nederlandse energieakkoord om tot 2020 ieder jaar 100 Petajoule te besparen is ambitieus”, zegt Anouk Iuzzolino van de DNHK. “Experts zullen ingaan op de vraag hoe deze doelstelling gehaald kan worden. In Duitsland staat energiebesparing al langer hoog bovenaan de agenda. Voor Nederland is dit een mooie kans om te profiteren van de kennis die Duitsland in huis heeft en de krachten te bundelen.” Zeker nu de economie voorzichtig aantrekt worden zowel bedrijven als particulieren volgens Iuzzolino gemotiveerd om te investeren in energiebesparende maatregelen, ook omdat woonhuizen en bedrijfsgebouwen hierdoor in waarde stijgen.

Tijdens de bijeenkomst zullen verschillende experts hun visie op het onderwerp ‘duurzaam renoveren’ uiteen zetten. Onder de sprekers zijn vertegenwoordigers van het samenwerkingsverband Team RSVP, het Duitse Energy Efficiency Export Initiative en van de gemeente Freiburg. Daarnaast zullen acht Duitse bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzaam renoveren hun producten en diensten voorstellen.  Na een aantal plenaire presentaties kunnen de deelnemers zich aanmelden voor verschillende workshops of een rondleiding krijgen door het duurzaam gerenoveerde hoofdkantoor van Royal HaskoningDHV.

Op dinsdag 2 en donderdag 4 december bestaat de mogelijkheid tot verkennende gesprekken op locatie met de deelnemende Duitse bedrijven. Zowel deelname aan het forum als aan de gesprekken is kosteloos.

Meer informatie:

Meer informatie: www.dnhk.org/duurzaam

Nieuwsarchief