Minister Blok bezoekt Slimste Huis Alkmaar

03 apr 2015

Minister Blok van Wonen en Rijksdienst bracht afgelopen maandag een bezoek aan Alkmaar. Hij bezocht samen met wethouder Anjo van de Ven de voormalige krachtwijk Overdie en maakte kennis met het Slimste Huis in de stad.

Na een fietstocht door de opgeknapte Alkmaarse wijk Overdie die op de lijst van zogenoemde 'krachtwijken' stond vanwege sociale, fysieke en economische problemen. bracht minister Blok een bezoek aan het Slimste Huis Alkmaar. De ideale plek om kennis te maken met de nieuwste technologie op het gebied van wonen. In het huis worden letterlijk de deuren geopend naar een leefomgeving die comfortabel is, het gevoel van veiligheid verhoogt én mensen helpt om langer zelfstandig thuis te wonen. De voorzieningen versterken het duurzame karakter van een woning. Het gaat om applicaties en apparatuur die de bestaande installaties slimmer inzetten.

In het Slimste Huis deed de minister actief mee aan een zogenaamde ‘Transitietafel’. Dit is een bijeenkomst van onder andere zorgaanbieders, woningcorporaties en gemeente om samen invulling te geven aan veranderingen op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Bron: Gemeente Alkmaar

Nieuwsarchief