Menterwolde zoekt 600 ‘zonneboeren'

22 okt 2015

De coöperatieve vereniging Duurzaam Menterwolde zoekt zeshonderd deelnemers voor de aanleg van een zonnepark op de voormalige crossbaan in Zuidbroek.

Een onlangs gehouden informatieavond in De Broeckhof in Zuidbroek trok veertig belangstellenden. Daarvan hebben negen aangegeven daadwerkelijk mee te willen doen. Het gaat om een voorlopige aanmelding die tot niets verplicht. Met zeshonderd ‘zonneboeren' kan een zonnepark van 4700 zonnepanelen worden gerealiseerd.

Sunbrouk

Deelname aan het project, dat de naam Sunbrouk draagt, kan op basis van de zogeheten postcoderoosregeling. In totaal gaat het om 10.800 potentiële aansluitingen. Iedereen in het gebied van postcode 9636, de gemeente Menterwolde in het hart van de roos, kan meedoen. Daarnaast staat deelname open voor mensen in de aangrenzende postcodes, de bladen van de postcoderoos in Sappemeer en Scheemda

Duurzaam Menterwolde verwacht daar volgende maand informatieavonden te houden. Als zeshonderd personen aangeven mee te doen, koopt iedere participant gemiddeld acht panelen voor 290 euro per stuk. De panelen worden in 25 jaar afgeschreven.

Nieuwsarchief