LNG-schip ‘Seferina’ te water gelaten

22 dec 2014

Donderdag 18 december heeft Shipyard Constructions Hoogezand Nieuwbouw B.V. de in opdracht van Chemgas gebouwde gastanker 'Sefarina' om 11:00 uur te water gelaten. Het schip heeft een duel fuel motor, waardoor hij zowel op scheepsdiesel als op LNG kan varen. LNG is een schone, stille en toekomstgeorienteerde brandstof die vanwege zijn intrinsieke emissiekarakteristiek bijdraagt aan de emissiereductiedoelstellingen zoals deze vanaf 1 januari 2015 gelden op de Noordzee.

Patrick Cnubben, Cluster manager Bio-energy & Gas bij Energy Valley: “Wij feliciteren Chemgas en de werf SCHN met deze tewaterlating. Samen met de Taskforce LNG Noord-Nederland zijn wij als Energy Valley en de bij ons aangesloten partners zeer verguld met de tewaterlating van de Sefarina. Wij gaan er vanuit dat dit goede voorbeeld velen doet volgen. Noord-Nederland moet ook in de toekomst een belangrijke rol bij de ontwikkeling van LNG blijven spelen.” Het doel van de Taskforce is een grote bijdrage te leveren aan het benutten van LNG als brandstof in Noord-Nederland en zo de economische ontwikkeling voor het Noorden te stimuleren. Deze uitdaging wordt in nationaal verband opgepakt in nauwe samenwerking met het Nationale LNG Platform  waar Energy Valley deel van uitmaakt.

De 'Sefarina' is de tweede door Shipyard Constructions gebouwde LNG aangedreven gastanker naast de binnenvaartgastanker de 'Sirocco' , die momenteel succesvol in de vaart is.

Bron: Shipyard Constructions Hoogezand Nieuwbouw (SCHN)

Nieuwsarchief