LNG Evenement – Fuel of the future

19 nov 2014

Afgelopen maandag 10 november heeft Dorhout Advocaten de tweede editie georganiseerd van het LNG-evenement “Fuel of the future”. Het evenement bestond uit een kort plenair gedeelte en twee workshoprondes. Dit jaar werd de focus gelegd op het eigendom en houderschap van de LNG.

Prof. Iris Vis, hoogleraar Engineering aan de Rijksuniversiteit Groningen en penvoerder in het Dinalog-project, presenteerde tijdens het plenaire gedeelte de “Blue Print” van een LNG-netwerk, dat duidelijk maakt hoe een LNG-netwerk zo efficiënt, effectief en duurzaam mogelijk kan worden opgezet.

Het gaat hierbij om allerlei facetten, waaronder toegankelijkheid, veiligheid, planning en efficiënt gebruik. Vervolgens introduceerde Daisy Tempelman, promovenda bij het Groningen Centre of Energy Law aan de Rijksuniversiteit Groningen en juridisch adviseur bij Dorhout Advocaten, enkele belangrijke juridische begrippen die verband houden met verantwoordelijkheden in diverse schakels in de LNG-keten, zoals houderschap, bezit en eigendom.

Na het plenaire gedeelte namen de aanwezigen deel aan de workshops  Opslag en Capaciteit (door Gerben Dijkstra), Strategische Planning infrastructuur (door Erik Büthker), Distributieproces (door Filips Jager) en Gaskwaliteit (door Jacques Dam). Dit evenement heeft geleid tot interessante resultaten en inzichten, die opgenomen worden in het zogeheten “Witboek Juridische aspecten van de brandstof LNG”. Voor meer informatie, kijk op Dorhout Advocaten.lng-evenement .

Nieuwsarchief