Leerlingen Groningse Augustinuscollege stappen over op duurzame waterfles

25 nov 2013

Leerlingen van het Augustinuscollege in Groningen gaan hun dorst voortaan duurzamer lessen. Ze maken gebruik van een bijzondere, duurzame, waterfles en hebben methoden bedacht om die fles vaker te gebruiken en minder frisdrank te consumeren. Leerlingen van de 3 Ath+ klassen hebben gestudeerd op de vraag hoe alle leerlingen van de school met een duurzame waterfles gestimuleerd worden om vaker kraanwater te drinken in plaats van frisdrank. Vooral de vraag hoe over een langere periode de fles goed in gebruik blijft was een mooie uitdaging. De leuke en praktische oplossingen die ze bedachten geven garanties voor een duurzaam gebruik van de waterfles op school.

 

Maandagmorgen 25 november tapten de leerlingen van het Augustinuscollege samen met wethouder Jan Seton van milieu en duurzaamheid en hun directeur, Wolbert van Wageningen, Gronings kraanwater in de duurzame waterfles, de Dopper.

Het was de feestelijke start waarbij alle 1.200 leerlingen van de school deze waterfles krijgen. Als stimulans om minder afval te produceren met kleine plastic PET-flesjes en om vaker gezond kraanwater te drinken in plaats van frisdrank.

Het Waterbedrijf Groningen leverde een watertappunt, IVN afdeling Noord verzorgde workshops in enkele klassen. Hiermee start het Augustinuscollege met een uniek duurzaamheidsproject dat door de hele school gaat.

Bron: Waterbedrijf Groningen

Nieuwsarchief