Landstad Noord Nederland

01 mei 2015

Vier steden in het Noorden van Nederland gaan voor ‘Landstad Noord Nederland’. Een intensieve samenwerking tussen de gemeenten Emmen, Assen, Groningen en Leeuwarden, samen met de nieuwe colleges van de provincies  Drenthe, Groningen en Fryslân. Deze zeven sterke partners gaan voor groei en werk. Er komt een zware inzet op innovatie, op ontwikkeling van onze stedelijke en internationale netwerken en op verbetering van de Noordelijke arbeidsmarkt. Deze ambitie wordt verwoord in het manifest ‘Noord 4 Work’.

Alle vier steden hebben hun eigen stedelijke netwerken. Die blijven behouden, maar worden uitgebreid met ‘Landstad Noord Nederland’. Geen fysieke nieuwe stad, maar een indrukwekkend netwerk met veel (regio)specifieke kennis die over stads- en provinciegrens en landsgrens richting Duitsland heen gaan. Een groot deel van de regels én het budget komt uit Brussel. Daarom hebben we ‘onze eigen man in Brussel’ die de noordelijke belangen bewaakt en vertegenwoordigt.

Meer mensen aan het werk blijft een heel belangrijke opgave. Daarvoor is er het afgelopen jaar een brede arbeidsmarktanalyse gemaakt voor de hele noordelijke regio. Dat heeft waardevolle informatie opgeleverd. Nu wordt dit samen met bedrijven omgezet in acties.

Bron: Gemeente Emmen

Nieuwsarchief