Innovatie in energiesector krijgt stimulans door Pitch Event

10 okt 2014

Innovatie in de energiesector moet worden gestimuleerd. Daarom organiseert Energy Academy Europe, in samenwerking met Alliander en GDF Suez het “Energy Startups Pitch Event”. Onder leiding van Groningen’s beste ondernemer van 2014, worden finalisten uitgenodigd de jury te overtuigen van hun goede energie-idee. De winnaar ontvangt €2.500, professionele begeleiding en een kans om in een later stadium meer financiering te ontvangen. Inschrijven kan tot 20 oktober, het event zelf vind plaats op 19 november.

Het Energy Startups Pitch Event doelt op studenten, jonge ondernemers en professionals met een goed idee gerelateerd aan energie. Deelname is mogelijk  tot 20 oktober, door een voorstel in te dienen via www.energyacademy.org. De experts van het selectiecomité selecteren vervolgens vijf finalisten op basis van originaliteit, potentieel, relevantie en motivatie.

Energy Startups Pitch Event op de Energy Convention 2014

Het Energy Startups Pitch Event zal plaatsvinden op 19 November 2014, als onderdeel van de 10e editie van de Energy Convention 2014, in Martiniplaza Groningen. De conventie focust zich dit jaar op twee thema’s: Energy Innovation en Smart Cities. Het Energy Startups Pitch Event is onderdeel van het thema Energy Innovation, welke de noodzaak voor innovatieve nieuwe energieoplossingen belicht. De Energy Convention is het grootste energie-gerelateerde evenement in de noordelijke regio van Nederland.

Directeur van KIC InnoEnergy Benelux, Klaas Schuring, en succesvol energie-ondernemer Ivo de la Rive Box introduceren het Energy Startups Pitch Event. De finalisten zullen hun pitch houden tegenover een jury, welke bestaat uit experts, investeerders en business developers.

Meedoen, of vragen? Stuur dan een email naar pitchevent@energyconvention.nl.

Nieuwsarchief