Hanzehogeschool Groningen investeert extra in energieonderwijs

19 mrt 2015

​De Hanzehogeschool Groningen investeert een half miljoen euro extra in de ontwikkeling van energieonderwijs. Het gaat hierbij om opleidingsonderdelen (minoren en specialisaties) die studenten binnen en aanvullend op hun opleiding kunnen volgen en die leiden tot een zogenaamd Energiecertificaat.

​Energiecertificaat
De onderwijsontwikkeling op het gebied van energie gaat momenteel heel snel en richt zich niet alleen op de technische kant, maar ook op vakgebieden als economie, bedrijfskunde, recht, communicatie.

Daarom ontwikkelen Hanzehogeschool (en universiteit in Energy Academy verband) Energieroutes: studenten volgen binnen zo'n route een deel energieonderwijs binnen hun eigen opleiding en een gedeelte binnen andere opleidingen of instellingen. Ook nemen ze deel aan activiteiten (masterclasses, debatten, excursies) bij de Energy Academy Europe en doen ze hun praktijkopdrachten zoveel mogelijk op EnTranCe - in innovatieprojecten samen met bedrijven.

Het energieonderwijs van de Hanzehogeschool Groningen richt zich op energietransitie, de verduurzaming van energievoorziening. Er wordt daarom voornamelijk gekeken naar nieuwe, schone energiebronnen en de introductie daarvan.

​Energieopleidingen op masterniveau
Binnen de  European Master in Renewable Energie leidt de Hanzehogeschool Groningen samen met negen universiteiten uit heel Europa studenten op tot ingenieur in Duurzame Energie.

Komend studiejaar gaat naar alle waarschijnlijkheid de Master Sustainable Energy Systems Management van start, die zich vanuit bedrijfskundig/economisch perspectief richt op hoe nieuwe energiesystemen het meest effectief en rendabel kunnen worden.

Bron: Hanzehogeschool Groningen

Nieuwsarchief