Groot zonnepark in Emmen

19 mrt 2015

Een aanvraag die acht keer groter is dan het grootste project van zonne-energie in Drenthe tot nu toe: Emmen krijgt een zonnepark van 190.000 m2. Het bedrijf SolarEnergyWorks uit Utrecht heeft hiervoor een vergunning aangevraagd. Het zonnepark van ongeveer 38 voetbalvelden komt in het Rundedal. Circa 11 megawatt aan energie komt straks beschikbaar via de opwekking van zonne-energie. Dit biedt kansen voor onder andere de tuinbouwsector. Als het volgens planning verloopt, wordt per 1 januari 2017 gestart met de bouw van één van de grootste zonneparken van Nederland.

SolarEnergyWorks gaat in gesprek met de tuinders om te kijken hoe zij hierop aan kunnen sluiten. Zo kunnen mogelijk de energiekosten voor de tuinders omlaag. De realisatie kan de glastuinbouw verder helpen te verduurzamen. Ook de regionale economie profiteert: SolarEnergyWorks vraagt aan het lokale bedrijfsleven om de werkzaamheden voor installatie en onderhoud uit te voeren.

Eén van de grootste zonneparken van Nederland
De gemeente Emmen stimuleert duurzame energie, zoals zonne-energie. Dit bespaart geld en is beter voor het milieu. Wethouder René van der Weide is hier voorstander van: "Ik zie veel meer voordelen van zonne-energie dan van windenergie. Helaas hebben we geen keuze of er wel of geen windmolens komen, maar hebben we wel de keuze of we zonneparken willen. Ik ben blij dat deze ontwikkeling nu ook op gang komt. Met een zonnepark in het Rundedal hebben we als gemeente Emmen één van de grootste zonneparken van Nederland.Het draagt niet alleen bij aan onze energie-doelstelling, maar kan ook de tuinders helpen! Het is de juiste tijd voor dit initiatief en wij werken hier graag aan mee".

Bron: Gemeente Emmen

Nieuwsarchief