Groot datacenter Microsoft in Noord-Holland in gebruik genomen

11 nov 2015

Microsofts datacenter van 2 miljard euro in het Noord-Hollandse Middenmeer is nu operationeel, aldus Bright. En er komt een tweede bij. Microsoft meldde dinsdag dat het vanaf nu clouddiensten aanbiedt vanuit zijn datacenter langs de A7 in Middenmeer. Het complex in de Noord-Hollandse polder dient als hub voor Microsofts clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "Wij geloven dat deze lokale cloud een boost is voor innovatieve ontwikkelingen over de gehele wereld", zegt Edwin Hageman, general manager van Microsoft Nederland.

Restenergie uit glastuinbouw

Microsoft heeft 2 miljard euro in het nieuwe datacenter gestoken, dat zo'n 150 tot 200 vaste banen moet opleveren. Het center gebruikt restenergie uit de glastuinbouw in de omgeving en de warmte die de servers in het datacentrum genereren kunnen weer worden gebruikt de kassen te verwarmen.

Google

Google heeft al een datacenter in de Groningse Eemshaven. De zoekgigant bouwt daar momenteel een tweede complex. De bouw daarvan is pas in 2017 voltooid, hoewel een deel van dat datacenter wel in 2016 al operationeel zal zijn.

Nieuwsarchief