SAVE THE DATE - Groen Gas Barbecue 2015

20 aug 2015

De jaarlijkse Groen Gas Barbecue van Energy Valley en Groen Gas Nederland beleeft alweer haar zevende editie. Na Kasteel Nienoord in Leek en de Koperen tuin in Leeuwarden maken we dit jaar voor de tweede keer een uitstapje naar het TT Circuit in Assen. We kunnen u namelijk de mogelijkheid bieden om te ervaren hoe het is om in een groengasauto over het circuit te rijden. Speciaal voor de genodigden van de GGBBQ heeft Energy Expo namelijk de voertuigen van de Testdag Duurzame Mobiliteit een uur exclusief gereserveerd! Na deze ervaringen begint zoals vanouds het netwerken en de heerlijke Groen Gas Barbecue.

Ook nu is er het afgelopen jaar weer veel gebeurd op groen gas gebied. De ene Ministeriele Regeling is nog maar nauwelijks geïmplementeerd en de volgende zit er al weer aan te komen. Er zijn een stuk of wat projecten gerealiseerd en anderen staan inmiddels in de steigers. Helaas zijn er ook bedrijven die het niet redden en hebben we ook wat faillissementen gezien. Het wegvallen van het melkquotum en de verplichte mestverwerking zorgen voor wat extra dynamiek. Biotickets heten nu Hernieuwbare Brandstof Eenheden en om de doelen uit het Energieakkoord te halen moeten alle zeilen worden bijgezet. Projectfinanciering is nog wel steeds een knelpunt en nog steeds worden niet alle projecten die een SDE subsidie hebben ook daadwerkelijk gebouwd.

Kortom: een hoop ontwikkelingen in de wereld van groen gas en reden te meer om de laatste ontwikkelingen, innovaties en ambities met elkaar te bespreken.

Programma 15 september

15.30     Inloop en aanmelding

16.00     Testen duurzame voertuigen op TT Circuit

17.00     Welkomstwoord door Gerd van de Logt, directeur stichting Groen Gas Nederland en Gerrit van Werven, directeur Energy Valley

17.30     Netwerken en Barbecueën

20.00     Afsluiting

Locatie

TT Circuit Assen                              

De Haar 9

9405 TE Assen

De uitgebreide routebeschrijving ontvangt u na aanmelding.

De definitieve uitnodiging ontvangt u nog van ons.

Nieuwsarchief