Gemeente Veendam steunt techniekonderwijs basisscholen

10 dec 2014

De gemeente Veendam stelt voor de komende drie jaar €30.000,00 beschikbaar voor de ondersteuning van techniekonderwijs aan leerlingen van het basisonderwijs.

De basisschool mist voor het geven van technieklessen het materiaal en de benodigde ruimte, maar ook de nodige kennis. Scholengroep OPRON en Winkler Prins hebben daarom twee jaar geleden een projectplan opgesteld om alle kinderen van de basisschool in Veendam techniekonderwijs te kunnen geven. Op de Winkler Prins worden nu voor het tweede schoolseizoen technieklessen gegeven aan leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen. De verwachting is dat deze leerlingen hierdoor meer openstaan om op het voortgezet onderwijs een technische richting te kiezen. De technieklessen worden gegeven door vrijwilligers met ruime ervaring op het gebied van techniek. Het project heeft dit jaar de Provinciale Onderwijsprijs voor voortgezet onderwijs gewonnen.

Waardevolle groep voor de samenleving
Wethouder Bert Wierenga is groot voorstander van techniekonderwijs aan basisschoolleerlingen: “Goed opgeleide jongeren met affiniteit voor techniek zijn een waardevolle groep voor de samenleving. Als deze groep een baan kan vinden bij bedrijven in de regio is dat voor zowel het bedrijfsleven als voor de samenleving een geweldig pluspunt. We vinden het wel belangrijk dat over enkele jaren geëvalueerd wordt wat het effect is. We willen ondermeer weten hoeveel kinderen er nu meer gaan kiezen voor techniek op het voortgezet onderwijs. We hebben met de Winkler Prins afgesproken dat we samen verder gaan uitwerken wat en hoe we het een en ander willen gaan meten en evalueren.”

Bron: Gemeente Veendam

 

Nieuwsarchief