Gasunie op SummerLabb van Noorderslag Eurosonic

14 jan 2015

Bezoekers laten ervaren welke mogelijkheden onze (gas)infrastructuur te bieden heeft in de duurzame energietoekomst

Op 15, 16 en 17 januari staat SummerLabb op het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen. Gasunie steunt dit initiatief en stelt zich voor.

WIE ZIJN JULLIE? Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf. Wij verzorgen het transport van aardgas en groen gas in Nederland en Noord-Duitsland.

• WAT GAAN JULLIE DOEN OP SUMMERLABB?De Power 2 Gas Battle op SummerLabb daagt jou uit om in beweging te komen om groen gas op te wekken. Battle zo snel mogelijk duurzame energie bij elkaar en laat met behulp van Power to gas raceauto’s er direct op rijden!

Om de overgang naar een duurzame energievoorziening mogelijk te maken zijn nieuwe oplossingen voor de opslag en het transport van energie nodig. Het aanbod van elektriciteit opgewekt uit wind en zon schommelt sterk, al naar gelang de weersomstandigheden. Soms is er teveel en soms weer te weinig. Power to gas brengt hier samen met bestaande gasinfrastructuur uitkomst. In een elektrolyse-installatie kan elektriciteit opgewekt uit wind worden gebruikt om water te splitsen in zuurstof en waterstof. Zo maak je groen gas uit wind, een schoon en duurzaam proces. Hiermee komt aardgasinfrastructuur in een nieuwe rol: als opslag- en transportmedium voor duurzame energie. Een belangrijke stap naar de energievoorziening van de toekomst!

• HOE ZIET DE IDEALE (DUURZAME) TOEKOMST ERUIT?
Wij geloven in een duurzame energievoorziening, waar de samenleving altijd op kan rekenen, dat schoon is en dat bovendien betaalbaar blijft.

Over SummerLabb
Summerlabb is te vinden tijdens Eurosonic Noorderslag van 15 tot en met 17 januari op het Ebbingekwartier in Groningen. Ze komen graag langs om mooie toekomstverhalen te vertellen aan de bezoekers van het podium voor aanstormend talent. Gratis toegang, geen festivalticket nodig! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de Facebookpagina.

Nieuwsarchief