Feestelijke start Innovatief Actieprogramma Groningen 4

04 feb 2015

Kansen voor innovatieve ondernemers

Op donderdag 5 februari organiseert de provincie Groningen de feestelijke start van het vierde Innovatief Actieprogramma (IAG). Tijdens deze bijeenkomst blikken ze kort terug op de innovatieve projecten en resultaten van het IAG-3. Met succes heeft de provincie Groningen het stimuleringsprogramma al driemaal uitgevoerd en daarmee vele innovatieve projecten een zetje in de rug gegeven.

Zoals het bedrijf Tvilight uit de stad Groningen die een revolutionair systeem ontwikkeld heeft voor intelligente straatverlichting. Het sensorsysteem kan een energiebesparing opleveren tot wel 80 procent. Er is inmiddels ook vanuit het buitenland interesse voor de techniek. Nieuwszender CNN en het populaire technologietijdschrift Wired hebben aandacht besteed aan dit snel groeiende Groningse bedrijf.

Met dit soort projecten zijn kansen gecreëerd voor economische groei en werkgelegenheid. Met het 4e IAG wil de provincie dit succes voortzetten. De bijeenkomst vindt plaats in het Infoversum, Vrydemalaan 2, Groningen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma
15.30 uur     Ontvangst
16.00 uur     Opening door gedeputeerde Yvonne van Mastrigt
16.10 uur     IAG3-project Crop-R, door Ivor Bosloper (Crop-R BV)
16.30 uur     IAG3-project Intelligente straatverlichting, door Chintan Shah (Tvilight BV)
16.50 uur     Introductie door Edwin Valentijn van het Infoversum en 3D-film 'From the sun to the sun'
17.10 uur     Borrel en informatiestand over IAG 4
18.00 uur     Einde programma

IAG
Het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG) is voor kleinschalige vernieuwende samenwerkingsprojecten met een hoog ambitieniveau in de sectoren Healthy Ageing, Biobased Economy of Energie. Met het IAG investeert de provincie in vernieuwing, ondernemerschap en concurrentievermogen. Dit vierde Actieprogramma is in november gestart en loopt tot en met 2017. Het totale budget is 6,2 miljoen euro. Daarvan is 2,7 miljoen euro van de provincie en 3,5 miljoen euro van het Samenwerkingverband Noord-Nederland.

Bron: Provincie Groningen

Nieuwsarchief