Essent genomineerd voor prestigieuze IT-prijs

05 mei 2014

  • 93% recycling in IT-datacenter
  • Energiebesparing door Het Nieuwe Werken
  • 21.500 computers en printers voor Afrika
  • Mobiel computerlab op zonnepanelen

Essent is bij de Computable Awards genomineerd voor het meest maatschappelijk verantwoorde IT-bedrijf van het jaar. Het energiebedrijf dingt mee naar de prijs omdat het goed kijkt naar hoe IT-activiteiten zo duurzaam mogelijk kunnen worden uitgevoerd maar ook anderen daarbij helpt. De Computable Awards zijn de meest prestigieuze prijzen op het gebied van IT in Nederland.

Terwijl een vakjury de 5 genomineerden heeft gekozen uit alle aangedragen kandidaten, mag het grote publiek de komende periode haar stem uitbrengen. De ranglijst van de jury en het aantal stemmen bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award ontvangt. De Computable Awards worden uitgereikt op 6 november. De andere genomineerden voor de MVO-prijs zijn Amadeus, Digibewust, IT4Kids en Switch Datacenter.

Duurzaamheid in balans
Marco Spoel, groene-IT-expert bij Essent, is trots op de nominatie: ‘Bij Essent zoeken we constant naar de balans tussen duurzaamheid, functionaliteit en kosten van IT-faciliteiten.’ Dat Essent Het Nieuwe Werken heeft omarmd, helpt fors. ‘Zo zijn desktops vervangen door energiezuiniger laptops, is er bijvoorbeeld meer video-conferencing en minder uitstoot voor woonwerkverkeer. Ook heeft Essent twee datacentra verhuisd naar één energiezuiniger datacenter. Daarbij is maar liefst 93% van het uit de datacentra verwijderde materiaal hergebruikt.’

Partner van Close the Gap
Er is ook oog voor wat er buiten het bedrijf gebeurt, vertelt Marco’s IT-collega Freek van Workum. ‘Dat resulteert in een samenwerking met Close the Gap, een organisatie die IT-apparatuur uit westerse landen ter beschikking stelt aan derdewereldlanden. In totaal heeft Essent sinds 2007 al zo’n 21.500 computers, monitoren, printers en servers gedoneerd.’

Mobiel computerlab in Tanzania
Daarnaast heeft een aantal Essent-medewerkers een mobiel computerlab geïnitieerd in Tanzania, na eerdere projecten in Uganda en Zuid-Afrika. Deze door zonnepanelen aangedreven, rijdende IT-klas geeft  kinderen een kans op een betere toekomst.

Over de Computable Awards
De Computable Awards worden dit jaar voor de 9e keer gehouden. In totaal dingen 60 genomineerden in 12 categorieën mee naar de prijzen. Het gaat daarbij om projecten, organisaties en personen die zich in het afgelopen jaar volgens de lezers van ict-vakblad positief hebben onderscheiden binnen het vakgebied.

Bron: Essent

Nieuwsarchief