Enshared - de burger neemt steeds meer zelf het heft in handen

04 nov 2015

Wat doet uw organisatie?

EnShared biedt diensten aan haar klanten om het voor hen mogelijk te maken inzicht te krijgen in de mogelijkheden om te verduurzamen en van daaruit te investeren in eigen en/of gedeelde duurzame energie opwekking en vergaande besparing. Van vereniging van eigenaren (VvE), tot collectieve groepen van burgers en bedrijven. De klantgroep waar EnShared zich op richt zijn collectieven die al bestaan, waaronder bijvoorbeeld VvE’s, of zich willen oprichten, bijvoorbeeld een lokaal energiecollectief of een bedrijventerrein.

Wat is uw relatie met energie?

De vraag naar Energie verandert in Nederland. De eindklant krijgt steeds meer gehoor voor zijn roep om betaalbare en duurzame energie. Waar het produceren van energie ooit alleen het terrein was van de grote energieleveranciers, neemt de burger en de lokale ondernemer nu steeds meer zelf het heft in handen. Een ontwikkeling die we niet alleen in de energie zien, maar ook bijvoorbeeld in de zorg. EnShared ondersteunt deze ontwikkeling in de energiemarkt en biedt diensten aan om op lokaal niveau decentrale opwekking en vergaande energiebesparing mogelijk te maken voor de groep van collectieven.

Waarom bent u lid van het Energy Valley Platform?

EnShared werkt graag in samenwerking met sterke, lokale en innovatieve partners. Als in Groningen gevestigde onderneming vinden we het belangrijk om aansluiting te vinden bij sterke lokale netwerken op het gebied van Energie. Daarbij zien we veel raakvlakken tussen de activiteiten van EnShared en de bestaande programma’s van Energy Valley zoals SWITCH Energiebesparing en decentrale opwekking. We willen met onze kennis en diensten een bijdrage leveren aan de doelen van Energy Valley.

Wat hebt u andere Platformleden te bieden?

•      We bieden inzicht in de mogelijkheden voor het opwekken van zonne-energie (PV en thermisch) voor eigenaren van woonhuizen, appartementen en overige gebouwen.

•      Met ervaren professionals bieden wij advies en projectmanagement voor het oplossen van vraagstukken rondom collectieve lokale energie opwek en het verduurzamen van panden en stedelijke gebieden. We richten ons op bestaande bouw en nog te ontwikkelen projecten. Hiervoor bieden we naast technische, ook organisatorische, financiële en juridische expertise aan.

•      Administratie en beheerdiensten voor onder andere VvE’s, bedrijventerreinen en groepen van burgers bij gedeelde energieopwekking (bijvoorbeeld middels SDE+ of de Verlaagd Tarief regeling en energiebesparing).

In welke gevallen moeten andere leden u absoluut bellen?

Lokale overheden met een vraagstuk hoe zij zonne-energie of gedeelde decentrale opwekking kunnen stimuleren bij hun burgers en ondernemers. We bieden samen met onze partner Zonatlas aan, een concreet platform wat lokale overheden hier in kan voorzien en wat al bij +200 gemeenten in Nederland draait.

Vereniging van eigenaren en haar beheerders bij gestapelde bouw, voor het rendabel ontwikkelen en exploiteren van zonne-energie systemen. Naast veel kennis van de energiemarkt, kennen we ook de VvE markt goed waardoor we goed mee kunnen denken in een rendabel systeem en dit ook kunnen ontwikkelen en beheren voor de klant.

Welke gezichten van uw bedrijf zullen bij de Platformbijeenkomsten opduiken?

Roel Aarten. Roel is werkzaam betrokken geweest bij diverse startup bedrijven, en is gepassioneerd over het onderwerp Duurzame Energie. Als mede oprichter van EnShared richt hij zich op de ontwikkeling van nieuwe business op het gebied van decentrale opwekking.
 

Nieuwsarchief