Energy Valley ambieert rol van nationaal belang

13 dec 2013

Energy Valley wil graag een grote bijdrage leveren in het realiseren van de ambities van Nederland met betrekking van groene energie in het jaar 2020. Energy Valley vindt bovendien dat Noord-Nederland voorop moet lopen in groene energie, en daarom zou de in Noord-Nederland geproduceerde energie in 2020 voor 22 procent afkomstig moeten zijn van duurzame bronnen.

Volgens het artikel eisen de vier noordelijke provincies en Energy Valley een voortrekkersol op in de uitvoering van het SER-Energieakkoord. Het Rijk en veertig maatschappelijke organisaties hebben in dat akkoord de ambities voor een verduurzaming van Nederland vastgelegd.

Volgens dat nationale energieakkoord zou Nederland in 2020 14 procent groene energie moeten produceren. Maar volgens Noord-Nederland en Energy Valley moeten die ambities omhoog. 'Ze willen vier aspecten van de verduurzaming van het energiesysteem waarin zij "sterk" zijn, versneld doorvoeren. Zo levert het Noorden volgens directeur Gerrit van Weren van Energy Valley niet alleen een belangrijke bijdrage aan de landelijke milieudoelen, maar creƫert het ook economische kansen voor de regio', zo schrijft het Dagblad.

Het Noorden en Energy Valley willen hun ambities en plannen nu vastleggen in de zogenaamde energieagenda Switch. Daarvan is nu een concept klaar, waarover overleg wordt gevoerd met bedrijfsleven en kennisinstellingen in het Noorden.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief